[AUDIO] Patru zile de sărbătoare la Buziaş: Peste 60 de bucătari din întreaga ţară se vor întrece la probele gastronomice, iar fanfara va concerta în colonadă

Tradiţionalul festival “Zilele Veveritelor” se reia la Buziaş după o întrerupere de trei ani. Evenimentul, ajuns la cea de-a şasea ediţie, se va desfăşura de joi, 26 mai şi până duminică, 29 mai.

Organizatorii, Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş şi Asociaţia Culturală Buziaş, în colaborare cu Primăria oraşului staşiune şi Consiliul Judeţean Timiş au pregătit un program variat din care nu va lipsi tradiţionalul concurs gastronomic “Cele mai bune sarmale din Banat” la care vor participa peste 60 de maeştri bucătari, a declarat pentru Radio Reşiţa primarul oraşului-staţiune, Sorin Munteanu. Conform acestuia, timp de 4 zile vor fi serbate şi Zilele Colonadei cu personaje de epocă şi alai de fanfară, dar şi cu festival de teatru pentru copii şi concerte de muzică uşoară, rock şi folclor în weekend.

Sorin Munteanu

Sorin Munteanu a mai subliniat că, odată cu reluarea organizării acestui eveniment, împreună cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş au pus în pus bazele unui nou proiect privind concertele fanfarei din Timişoara, de două ori pe lună, în diferite locaţii ale colonadei din staţiune, obiectiv special construit în vremea Imperiului Austro-Ungar de Împăratul Franz Josef pentru plimbările soţiei sale, împărăteasa Sissi.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Cele mai citite

Related Articles