Voteaza Discul Anului 2014Din 13 ianuarie, Radio România Muzical propune campania Votează discul de muzică clasică al anului 2014. Campania reia proiectul similar derulat pe parcursul anului 2013, al cărei rezultat oficial va fi anunţat în 20 ianuarie 2014.

În mod constant, la Radio România Muzical pot fi ascultate cele mai noi apariţii discografice româneşti şi străine, unele dintre ele, concomitent sau chiar înainte de lansarea lor pe piaţă. Cele mai multe alcătuiesc subiectele emisiunii de actualitate discografică Music Box (lunea, ora 19:00, în reluare duminica, ora 13:20), dar fac parte şi din alte emisiuni Radio România Muzical.

Din 13 ianuarie, publicul are şansa de a da note acestor discuri, de a scrie comentarii: totul pe site-ul proiectului de pe www.romania-muzical.ro, mai precis la adresa www.romania-muzical.ro/voteazadisculanului2014, acolo unde vizitatorii au acces la fişierele audio ale emisiunilor cu discurile intrate în concurs, la arhive foto şi video relaţionate cu albumele prezentate. La finalul campaniei, discul cu cea mai mare notă obţinută din cele mai multe voturi ale publicului va primi titlul de Discul de muzică clasică al anului 2014 şi protagonistul său va fi invitatul unui interviu – eveniment.

Primul disc prezentat în această campanie va fi difuzat la Radio România Muzical în 13 ianuarie, de la ora 19:00, în avanpremiera lansării sale oficiale, programate pentru 17 ianuarie. Albumul este semnat de Avi Avital, un maestru al mandolinei, nominalizat la premiile Grammy, şi se intitulează Between worlds. Printre lucrările de pe disc se regăsesc şi cele 6 dansuri populare româneşti de Bela Bartok, într-o interesantă transcripţie pentru mandolină şi orchestră. Audiţia albumului este completată de un interviu cu protagonistul.

Campania Votează discul de muzică clasică al anului 2014 este iniţiată de Cristina Comandaşu – redactor şef Radio România Muzical.