[VIDEO-COMPLET][FOTO] Horia Mihail şi “Pianul Călător” au adus romantismul la Reşiţa

Pianul Calator Galati

Municipiul Reşiţa a fost inclus în cadrul turneului “Pianul Călător”, ajuns la cea de-a cincea ediţie. Astfel, melomanii s-au putut bucura în perioada pre-pascală, în data de 7 aprilie, de un recital al pianistului Horia Mihail, eveniment care va cuprinde unele dintre cele mai iubite piese pentru pian scrise de Johannes Brahms, Franz Liszt şi Robert Schumann. Vor fi poveşti muzicale ce stau sub semnul romantismului, al prieteniei şi recunoştiinţei ce îndeamnă la visare.

poza 2

Recitalul a avut loc de la ora 19.00, la Sala “Lira” din Reşiţa şi a fost organizat de Centrul Cultural Media al Radio România şi Asociaţia Culturală Accendo în parteneriat cu Radio România Reşiţa.

Spectacolul a avut loc în cadrul turneului internaţional “Pianul Călător” şi a fost transmis live pe site-ul radioresita.ro.La spectacol a participat si presedintele Societătii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

În premieră la Reșița, Horia Mihail, solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, un romantic al clapelor, a poposit cu povestea sa muzicală spre bucuria melomanilor cărăşeni, dar nu numai. “Reșița este foarte importantă pentru mine, mi-a făcut o imensă plăcere să revăd publicul din această zonă”, a declarat artistul la începutul primului recital din turneu. Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica a aflat de la acesta care a fost surpriza rezervată publicului din urbea de pe Bârzava:

Turneul “Pianul Călător” va ajunge în 9 aprilie la Timişoara, unde Horia Mihail va fi acompaniat de Orchestra Filarmonicii Banatul dirijată de maestrul Leonard Dumitriu. Horia Mihail va interpreta Concertul nr. 2 în do minor op. 18 pentru pian şi orchestră de Rachmaninov. Această partitură a compozitorului rus vrăjeşte prin starea de profundă implicare în trăirea romantică, fiind creată parcă special pentru fundalul sonor al filmelor de dragoste.

De același autor

Related Articles