VIDEO Daniel Funeriu: Patru dintre cei mai mari cercetători si profesori de matematică din lume vin la Reșița

La Reşiţa, in luna august, se va desfăşura un eveniment unic în ţară, dedicat elevilor pasionaţi de matematică. În perioada 3-23 august, va avea loc tabăra de vară internaţională de matematică, APEXMATHS-2024. Vor preda, ca mentori, patru dintre cei mai mari cercetători şi profesori de matematică din lume şi zece doctoranzi de top din Europa.

Anunţul a fost făcut în premieră, la Radio Reşiţa, de către fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, cel care este şi organizatorul taberei.

În această vară vom organiza la Reșița o tabără de matematică pentru elevi extraordinar de pasionați și de buni în matematică. Va fi o tabără internațională și vor veni elevi din întreaga lume.

Lucrul acesta este posibil graţie implicării Primăriei Reșița și a unei sponsorizări generoase din partea Băncii Comerciale Române.

Vom face un eveniment care este cu siguranță unic în România, și poate chiar unic în Europa.

Sunt două motive esențiale pentru care am ales Reşiţa. Primul motiv este legat de faptul că pe lângă matematică, copiii vor putea să aibă şi activități turistice, de weekend. Carașul este un județ care oferă foarte mult, dar motivul principal este legat de implicarea autorităților locale. Primăria Reșița şi Universitatea Babeș Boliay, filiala Reșița, au spus: vă sprijinim pentru a pune Reșița pe harta excelenței matematice.

UBB-ul a făcut o ofertă foarte generoasă pentru tot ceea ce ține de casă, masă, plus sălile unde se vor ține aceste cursuri, iar Primăria Reșița a promis de asemenea un sprijin pentru această activitate.

Vreau să repunem România pe harta excelenței în matematică,” a declarat în emisiunea Banatul în direct, fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, cel care este şi organizatorul taberei.

Conform regulamentului, vor fi selectaţi 40 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 20 de ani, pe baza unui set de probleme care se pot găsi pe paginile de internet imar.ro sau apexscientific.org

Cele mai citite

Related Articles