Vedetele TIFF consumă Espresso, matinalul postului Radio România Cultural

espresso tiff

În săptămâna 1-7 iunie, filmele bune se aud la Radio România Cultural. Espresso, matinalul postului, va emite de la Cluj, în perioada Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Dan Vasiliu abia aşteaptă întâlnirea cu actriţa Nastassja Kinski, una dintre frumuseţile marelui ecran, actriţă, model şi sex simbol al anilor ’70-’80, care a colaborat cu regizori precum Roman Polanski, Francis Ford Coppola sau David Lynch.  Diana Joicaiuc deja şi-a stabilit întâlnire cu Isaach de Bankolé, unul dintre actorii favoriţi ai lui Jim Jarmusch, cu roluri în filme de Lars Von Trier şi Claire Denis, dar şi în seria James Bond şi în Miami Vice.

Va trece prin studioul Radio România Cultural de la Cluj Marin Moraru, unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români, cu o carieră în film şi teatru ce se întinde pe şase decenii, căruia festivalul îi oferă Premiul de Excelenţă. Într-o altă zi ne va vizita regizorul Mircea Daneliuc, care va fi celebrat la 40 de ani de la debutul său cu lungmetrajul „Cursa”, cu o amplă retrospectivă de 12 filme care-i este dedicată.

Pentru o seară reporterii noştri vor pleca din Cluj şi  vă vor spune cum a fost la vizionarea unuia dintre cele mai aşteptate documentare ale anului, „Kurt Cobain: Montage of Heck”, în regia lui Brett Morgan, primul film despre celebrul lider al trupei Nirvana realizat cu cooperarea familiei sale, care va fi proiectat în premieră în România sâmbătă, 30 mai, la Castelul Banffy de la Bonţida.

Prin transmisiile în direct realizate on-air pe frecvenţele din toată ţara, on-line pe www.radioromaniacultural.ro şi prin intermediul aplicaţiilor mobile descărcabile gratuit din Appstore şi GooglePlay, în fiecare dimineaţă atmosfera TIFF se va auzi de la 7.20-9.00, la Radio România Cultural.

Cei ce vor scrie pe pagina de facebook https://www.facebook.com/RadioRomaniaCultural vor fi  premiaţi!

Cele mai citite

Related Articles