Turneul ”Un artist, un pian şi un ţambal – clasic, jazz, folclor” al pianistului Cătălin Răducanu, la Deva

Prima ediţie a turneului naţional ‘Un artist, un pian şi un ţambal – clasic, jazz, folclor’ va ajunge la Deva pe 25 septembrie, într-un concert ce va fi susţinut de pianistul Cătălin Răducanu la Sala Pro Arte a Colegiului Naţional “Decebal” din localitate.

În programul muzical au fost incluse lucrări celebre pentru pian, ritmuri tradiţionale sau exotice, improvizaţii de jazz sau la ţambal, pe diverse teme.

“Pianistul Cătălin Răducanu, un tânăr muzician provenind dintr-o veche familie de lăutari, a început prima ediţie a Turneului Naţional ‘Un artist, un pian şi un ţambal – clasic, jazz, folclor’ în luna august şi va concerta până în octombrie, în comunităţi din întreaga ţară, de la Ateneul Român, până la cele mai îndepărtate sate ale ţării. Pianistul îşi propune să spargă barierele culturale, sociale şi etnice dintre stilurile muzicale”, a informat Centrul Cultural ‘Drăgan Muntean’ Deva.

Artistul a câştigat numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, susţinând concerte în Germania, Ungaria, Franţa şi Italia.

“Aş dori ca prin intermediul acestui turneu să explorez trăiri artistice care să îmi mobilizeze forţa interioară pentru susţinerea unui repertoriu divers, incitant. Propun o călătorie muzicală plină de culoare, prin intermediul pianului şi ţambalului, adresată deopotrivă minţii şi sufletului publicului. Menirea mea ca interpret şi ca improvizator este aceea de a sluji arta la cel mai înalt nivel”, a declarat Cătălin Răducanu, citat într-un comunicat al organizatorilor.

Evenimentul muzical este programat luni, 25 septembrie, începând cu ora 19,00, iar accesul publicului la concert este liber, în funcţie de numărul locurilor disponibile. 

Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles