Tradiţii cu restricţii: Kirwaiul germanilor din Gărâna se desfăşoară cu respectarea măsurilor de protecţie impuse de starea de alertă

Tradiţionala sărbătoare a Kirwaiului (Kirchweih-ului) germanilor din localitatea montană Gărâna din judeţul Caraş-Severin şi-a restrâns activităţile şi anul acesta, din cauza pandemiei.

“Nu aspira să fii binefăcătorul întregii omeniri, ci mulţumeşte-te să faci bine persoanelor în mijlocul cărora trăieşti” spunea Sf. Tereza de Avila.

Sfințită în octombrie 1870 de către episcopul Alexander Bonnaz, Biserica Romano-Catolică de la Gărâna/ Wolfsberg, micuţa localitate din Banatul Montan a fost așezată sub hramul Sfintei Tereza de Avila (1515-1582) – Maestră de Rugăciune, Reformatoarea Ordinului Carmelitan, Doctor al Bisericii. Inima comunității germane din micuța așezare de la poalele munților Semenic, Biserica este în sărbătoare la mijloc de octombrie de 141 de ani.

Conform organizatorilor, evenimentul se va desfăşura sâmbătă, 9 octombrie de la ora 10.30 în curtea lăcaşului de cult, cu respectarea măsurilor de protecţie impuse de starea de alertă, purtarea măştii şi păstrarea distanţei fizice între credincioşi.

Organizatorii recomandă participanților să respecte distanțarea socială şi să folosească dezinfectantele puse la dispoziție.

De același autor

Related Articles