raul alb

22 august

Tinerii prezenţi în Tabăra de creaţie şi comunicare „Ştefan Naciu”, organizată la Râul Alb, au fost vizitaţi de poliţiştii de la prevenire şi rutieră. La activităţile interactive cu caracter preventiv au răspuns „prezent” 48 de elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani. Viitorii jurnalişti au discutat cu poliţiştii despre prevenirea violenţei în rândul minorilor, a tâlhăriilor, prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi minori. Riscurile consumului de substanţe interzise şi criminalitatea informatică au fost alte subiecte abordate cu interes de ambele părţi.

21 august, ora 12

Tabăra de creaţie şi comunicare “Ştefan Naciu” de la Râul Alb, aflată în plină desfăşurare, îşi propune să iniţieze şi chiar să specializeze tinerii în tainele jurnalismului radio. Totuşi, ediţia din acest an este una mai specială, spune coordonatorul activităţilor, Oana Glăvan Cenan:

21 august, ora 08

Cei 60 de tineri prezenţi în Tabăra de creaţie şi comunicare “Ştefan Naciu” de la Râul Alb vor împleti astăzi activităţile artistice cu cele sportive. Vor avea loc reprezentaţii de teatru, iar în cadrul RadioOlimpiadei se vor desfăşura întrecerile din cadrul grupelor la mai multe sporturi: fotbal mixt, volei, tenis de masă, maraton. Cezara Perian una din participantele de la ediţiile anterioare, a mărturisit că a venit cu plăcere şi în acest an:

20 august, ora 16.00

Cea de-a doua zi a Taberei de creaţie şi comunicare “Ştefan Naciu” a debutat cu ceea ce înseamnă arta de a vorbi publicului larg – oratoria. Pe parcursul acestei săptămâni, tinerii prezenţi îşi vor îmbogăţi cunoştinţele privind jurnalismul radiofonic, dar vor fi angrenaţi şi în numeroase activităţi sportive şi artistice. Coordonatorul taberei este Oana Glăvan Cenan de la care aflăm amănunte:

O corespondenţă de la Râul Alb de la Oana Glăvan Cenan. Programul zilei de mâine va cuprinde teatru şi sport. Tabăra este organizată de Radio România Reşiţa şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

19 august, ora 10.00

Ediţia a cincea a Taberei de creaţie şi comunicare „Ştefan Naciu” se va desfăşura până duminică, 25 august la Râul Alb. Vor participa tineri din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Bihor, Cluj şi din capitală. Tabăra, organizată de Radio România Reşiţa, se adresează elevilor care au înclinaţii spre jurnalism, tineri care colaborează sau realizează emisiuni radio în şcoli, universităţi, cluburi, posturi locale sau regionale. Programul taberei urmăreşte îmbogăţirea cunoştinţelor privind jurnalismul radiofonic şi dezvoltarea abilităţilor necesare pentru a putea lucra într-o echipă de radio ca şi colaboratori externi ai emisiunilor pentru tineri.