Timiş: Evenimentele culturale ale lunii februarie în programul TM2023

Timişoara rămâne centrul evenimentelor culturale şi în 2024, continuând proiecte demarate în anul Capitalei Europene a Culturii TM2023 sau iniţiind altele, prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara, luna februarie fiind dedicată artelor vizuale.

Până în 10 februarie, Facultatea de Mecanică a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) găzduieşte expoziţia “unu unu zero zero unu zero zero”, care reflectă istoria campusului UPT şi poate fi vizitată de luni până vineri.

Expoziţia “Răscruce” mai poate fi văzută până pe 11 februarie, la Kunsthalle Bega. Aceasta prezintă obiecte de patrimoniu şi bunuri culturale din colecţiile a şase muzee: Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul de Istorie, Etnografie şi Artă Plastică din Lugoj, Muzeul Banatului Montan din Reşita, Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu-Severin şi Muzeul Naţional Tehnic “Prof. Ing. Dimitrie Leonida” din Bucureşti.

“Un an cu pepiniera 1306”, expoziţia care prezintă parcursul Pepinierei în cele zece luni de existenţă, de la concept la evoluţia plantelor şi a relaţiei oamenilor cu oraşul, poate fi admirată până pe 17 februarie, la Florăria din Piaţa Victoriei/Operei.

Una dintre cele mai frumoase expoziţii – ‘Rituals, Keepers and Storms’, realizată de Ioana Nemeş, este deschisă publicului până pe 9 martie, la Casa ISHO.

Muzeul Naţional de Artă Timişoara va găzdui până pe data de 17 martie expoziţia “Parallels. Timişoara/ Novi Sad”, o incursiune în istoria şi cultura celor două oraşe, Timişoara şi Novi Sad, începând cu secolul XVIII şi continuând până în prezent.

Această lună vine cu o ofertă culturală variată şi cu alte evenimente, printre care spectacole de teatru pe teme diverse şi concerte vor avea loc încă din prima zi a lunii.

Concertul organizat de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timişoara, care îi are ca protagonişti pe dirijorul Gottfried Rabl şi solistul de trompetă Gabor Tarkovi, va avea loc pe 1 februarie, de la ora 19,00 în Sala Capitol a Filarmonicii.

Spectacolul “Visul unei nopţi de vară” se va juca pe 3 februarie, la Teatrul German de Stat începând cu ora 19,30.

Pe data de 4 februarie, în Sala Mare a Teatrului Naţional Timişoara va avea loc spectacolul “Sunt o babă comunistă”, iar pe 5 şi 6 februarie, în Studioul “UTU Strugari” se va juca spectacolul de teatru nonverbal “Copiii mamei Badu” de la ora 10,00.

Tot la Teatrul German de Stat, pe 8 februarie, este pus în scenă spectacolul “Dragonul”, de la ora 19,30, iar în Sala Mare va avea loc spectacolul “Adevărul”, începând cu ora 19,00.

Un alt concert organizat de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timişoara va avea loc pe 9 februarie şi îi va aduce în prim plan pe dirijorul Gabriel Bebeşelea şi pianistul Simon Trpceski, de la ora 19,00.

Pe 12 şi 16 februarie, începând cu ora 19,30, Teatrul German de Stat va găzdui din nou două spectacole remarcabile – “Oameni. De vânzare” şi “Europa”.

Dirijorul Radu Paponiu va fi prezent împreună cu violonistul Florin Iliescu la cel de-al treilea concert organizat de Orchestra Filarmonicii Banatul Timişoara, care va avea loc pe 16 februarie, de la ora 19,00.

Recitalul Cameral a lui Andrei Ioniţă la violoncel alături de pianistul Demeny Balazs invită publicul meloman pe data de 18 februarie, de la ora 19,00, la Filarmonica Banatul în Sala Capitol.

Această lună se încheie armonios cu spectacolul “Despre dragoste, cu dragoste”, pe 24 februarie, în Sala Mare. 

Agerpres

Cele mai citite

Related Articles