Teatrul de Vest aduce primăvara cu un weekend plin de evenimente

Patru spectacole în două zile, dintre care trei producții invitate de la Teatrul Dramatic I. D. Sîrbu din Petroșani sau Teatrul German de Stat Timișoara și o premieră pentru întreaga familie despre puterea frumuseții interioare izvorâte din dragostea adevărată.

Așadar, nu ratați ocazia unică de a vedea următoarele spectacole:
Vineri, 1 martie 2024, ora 10:00 la Cinema Dacia va avea loc spectacolul LUMEA LUI DĂNILĂ, după Ion Creangă.Regia și adaptarea: Boris Melinti.
Producție a Teatrului Dramatic I. D. Sîrbu Petroșani.

“Dănilă Prepeleac este un basm ce cuprinde două părți. În prima parte el încearcă să se îmbogățească printr-un schimb dezavantajos: schimbă mândrețe de boi alegându-se în final cu o pungă goală, iar partea a doua reprezintă planul fabulos a eroului care vrea să își construiască o mănăstire. Așa își atrage împotrivirea dracilor care îl supun unor probe în urma cărora el își dovedește istețimea, îi păcălește și îi sărăcește de bani. Astfel autorul își reabilitează eroul: el pare un prost printre oameni, dar se dovedește isteț printre ființele fabuloase malefice.”

În prima zi de primăvară, vineri, 1 martie de la ora 19:00 pe scena Teatrului de Vest va avea loc spectacolul invitat, REPETIȚIE GENERALĂ, de Aldo Nicolaj, adaptare Sorin Militaru.
Producție a Teatrului Dramatic “Ion D. Sîrbu” Petroșani

„Repetiție generală” nu este o poveste despre teatru. Este o comedie plină de umor negru și de cinism cu eroi simpli, oameni oarecare, s-ar zice, care pregătesc lovitura vieții lor. O confuzie survenită accidental le va da prilejul să facă o „repetiție generală” a planului pe care îl au. Spectacolul exploatează copios ciudățeniile personajelor și umorul spumos al replicilor în care Aldo Nicolaj este un maestru desăvârșit.>

Sâmbătă, 2 martie, de la ora 19:00, Teatrul de Vest vă invită la JURNAL DE ROMÂNIA. TIMIȘOARA.
Regia și scenariul: Carmen Lidia Vidu.Spectacol în limba germană cu subtitrare în limba română.
Producție a Teatrului German de Stat Timișoara.

“Jurnal de România. Timișoara este un proiect multidisciplinar care combină teatrul, filmul și fotografia. Textul se bazează pe povestirile în mare măsură autobiografice ale celor șase actrițe care apar în producție. Ele vorbesc despre primele lucruri de care au fost marcate, despre copilărie și tinerețe, despre ceea ce le leagă de Timișoara.”
Și, nu în ultimul rând, vă invităm să vedeți trupa reșițeană într-o poveste romantică despre generozitate, devotament și empatie:
Sâmbătă, 2 martie de la ora 11:00 va avea loc premiera spectacolului FRUMOASA ȘI BESTIA, după Gabrielle-Suzanne de Villeneuve. Adaptarea și regia de Mihaela Rus

Biletele se pot cumpăra online de pe site-ul Teatrului de Vest sau de la Casa de Bilete.
Radio România Reșița este partener media al Teatrului de Vest!

Cele mai citite

Related Articles