Târgul Gaudeamus 2015, organizat de Radio România, ajunge la final

Gaudeamus2015_sambata

Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România la Romexpo în Bucureşti, se încheie astăzi, când vor fi anunţaţi şi câştigătorii Tombolei Gaudeamus.

Mai mult de 100 de evenimente sunt programate până la sfârşitul zilei.

La ora 17:00, după cele aproape 100 de evenimente şi lansări ale zilei, îi vom afla şi pe laureaţii ediţiei cu numărul 22, titlul celei mai râvnite cărţi a sărbătorii de toamnă a editorilor, scriitorilor şi cititorilor, ca şi numărul cărţilor care, prin proiectul „Cărţile se întorc acasă”,  vor ajunge în câteva biblioteci săteşti.

Din propunerile celor peste 400 de edituri, s-a făcut un top al celor mai căutate cărţi, dintre care amintim „Doi ani, opt luni şi 28 de nopţi”, de Salman Rushdie, „Du-te şi pune un străjer!” de Harper Lee, „Drumul  către libertate”, autobiografia unei refugiate din Coreea de Nord, „Biblia pierdută”, de Igor Bergler, şi, nu în ultimul rând, noul roman evenimenţ „Solenoid”, de Mircea Cărtărescu.

Tot azi, se acordă şi premiile Salonului de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tinereţ ca şi Premiul Goncourţ alegerea publicului român, eveniment organizat de Institutul Francez din România, prin intermediul GADIF, invitatul de onoare al acestei ediţii.

Sursa: www.romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles