Cel mai citit târg de carte, Gaudeamus Radio România, organizat de cel mai ascultat radio din tara noastra, se deschide peste câteva zile pe www.gaudeamus.ro , într-un format integral online, care asigura continuitatea acestui proiect cultural cu o traditie de peste un sfert de secol.

Radio România, împreuna cu Elefant.ro, partenerul nostru la aceasta editie speciala, ramâne si în acest an alaturi de pasionatii de carte: editia cu numarul 27 a Târgului Gaudeamus Radio România se va derula între 16 si 22 noiembrie, într-o formula aparte, care contine însa toate „ingredientele” unui târg de carte clasic.

Participanti

Peste 100 de companii, printre care se numara cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de carte româneasca si straina, muzica si jocuri educative, se vor regasi pe noul website www.gaudeamus.ro în sectiunea Catalog, cu pagini de prezentare individuale dedicate acestei editii.

Standurile virtuale ale participantilor, semnalate ca atare în paginile lor de prezentare, vor putea fi accesate prin butonul aferent si cititorii vor putea achizitiona titlurile preferate astfel:

  • fie prin Elefant.ro, având astfel avantajul de a plasa toate cartile în acelasi cos si de a face o singura comanda, de la toate standurile din cadrul Târgului de carte Gaudeamus gazduite aici;
  • fie prin plasarea de comenzi pe website-urile companiilor participante care au optat pentru vânzarea prin intermediul propriilor magazine online, cu mentiunea ca numerosi participanti vor oferi vizitatorilor beneficii suplimentare (discount-uri, transport gratuit), prin intermediul codurilor publicate pe paginile din catalogul Gaudeamus.

Evenimente

Toate cele circa 200 de evenimente organizate de catre Radio România si de participantii la aceasta editie vor fi disponibile, live sau înregistrate, în sectiunea dedicata programului de pe website-ul www.gaudeamus.ro . Evenimentele înregistrate vor fi disponibile pentru vizionare începând de la momentul la care figureaza în programul târgului.

Proiecte speciale Radio România Gaudeamus

Vreau o Scoala Ideala. Într-unul dintre cele mai dificile momente din cariera lor scolara, elevi din întreaga tara au acum ocazia sa spuna lumii întregi cum si-ar dori sa fie scoala în care sa se simta în siguranta, motivati si apreciati. Concursul Vreau o scoala ideala aduce în atentia publicului, prin mesajele elevilor si ale dascalilor si prin efortul jurnalistilor de la posturile Radio România, care vor reuni aceste marturii în scurte reportaje, conditiile în care multe dintre scolile din tara noastra sunt nevoite sa îsi îndeplineasca menirea, în plina criza medicala si sociala.

Cele mai reusite reportaje, prin continut si ilustrare jurnalistica, vor fi premiate de Radio România, care va aloca pentru Marele Premiu o parte din sumele încasate ca taxa de participare si de expozantii la târg, care vor dona carti si materiale educationale, pentru a alcatui o biblioteca. Beneficiarii acestor premii vor fi scolile înscrise în concurs pe aceasta cale.

Concursul National de Lectura Mircea Nedelciu, organizat de Radio România Cultural în colaborare cu posturile regionale Radio România, se deruleaza integral online, în perioada 5 – 20 noiembrie, pe baza lucrarilor trimise de catre participantii din întreaga tara, jurizate de catre realizatori de la posturile Radio România. Tema anului 2020 a fost Importanta educatiei în lumea de azi.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 17:00 si va fi urmata de dezbaterea Lectura pe suport digital si învatamântul online; ambele evenimente vor fi transmise în direct pe website-ul www.gaudeamus.ro .

Votul Publicului se va derula integral online, pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus: pe baza propunerilor din partea participantilor, urmaritorii paginii noastre vor putea vota Cea mai râvnita carte a Târgului.

Parteneri media: TVR, Observator Cultural, Bookblog.ro si Agentia de carte.

Târgul de carte Gaudeamus – un eveniment Radio România, powered by Elefant.ro

Persoana de contact: Connie Chifor (0745 109 649; cornelia.chifor@radioromania.ro)