Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – ediția Buzău 2023

Caravana Gaudeamus Radio România își continuă turneul național cu o nouă ediție organizată în Buzău. Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio din țară revine, pentru cea de a doua ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România găzduită de Centrul Muzeal I. C. Brătianu (Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 40).

Organizat de Radio România și Consiliul Județean Buzău evenimentul se va derula în perioada 20-24 septembrie. Programul de vizitare este între orele 10:00 și 19:00, în primele patru zile și 10:00 – 18:00, în ultima zi, iar accesul publicului este gratuit.

Ediția Buzău a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România este cea mai recentă componentă a proiectului de anvergură națională derulat sub acest brand de aproape trei decenii, de postul public de radiodifuziune, instituție media care în acest an împlinește 95 de ani. Principalul obiectiv al acestui proiect este promovarea culturii scrise și a educației prin evenimente de tip expozițional, organizate în cele mai importante centre educaționale și culturale din țară. Până în prezent, proiectul național a inclus 138 de ediții ale Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, peste 15.000 de evenimente editoriale, mai mult de 3.000.000 de vizitatori și nenumărate proiecte conexe, derulate cu unicul scop de a sprijini aceste două domenii esențiale.

După o ediție de debut care a depășit toate așteptările, din punctul de vedere al impactului de public și al succesului de vânzări, Târgul de Carte Gaudeamus revine cu o ofertă mai variată și mai atractivă:

– mii de volume publicate de 30 dintre cele mai prestigioase edituri din țară – scriitori consacrați și debutanți, cele mai recente apariții editoriale, bestseller-uri, pachete promoționale – reunite pe o suprafață de aproape 300 de mp – cu 70% mai mult decât la prima ediție;

– o bogată ofertă complementară de muzică și jocuri educaționale;

– lansări și prezentări de carte, momente artistice susținute de Orchestra Liceului de Arte Margareta Sterian din Buzău;

– concursuri cu premii în vouchere pentru achiziția de cărți de la târg, adresate vizitatorilor târgului;

– proiectul Invitați de nota 10: Olimpicii României, prin care Radio România, cu sprjinul partenerilor din fiecare oraș gazdă, recompensează performanțele elevilor premiați la concursuri internaționale; premiul va fi oferit și în acest an de Biroul Notarial Vasile Victor și Asociații, din Buzău;

– campania de donații de carte, Cărțile se întorc acasă, prin intermediul căreia volumele donate de participanți și vizitatori cu prilejul târgului ajung în biblioteci subfinanțate din punctul de vedere al achizițiilor de carte.

Ca și la celelalte ediții ale Târgului de Carte Gaudeamus Radio România 2023, toate standurile găzduite în incinta Centrului Muzeal I. C. Brătianu se vor regăsi și în format virtual pe www.gaudeamus.ro.

Eveniment organizat de Radio România și Consiliul Județean Buzău.

Parteneri: Muzeul Județean Buzău, Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

Sponsori: Rotary Club Buzău, Alex Company, Biroul Notarial Vasile Victor și Asociații, Print Expert.

Partener media: Agenția de Presă RADOR.

Mai multe informații, pe www.gaudeamus.ro.

12:00 RADIO ROMÂNIA

Deschiderea oficială a celei de a doua ediții a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România din Buzău

Vineri, 22 septembrie

13:00 – 15:00: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU ȘI EDITURA ALPHA MDN DIN BUZĂU vă invită la lansarea volumelor:

„Catagrafia de la 1838 primul recensământ modern realizat la nivel European – oraşul Buzău”, autor Viorica Răpan;

„Tezaur – Salvarea patrimoniului, salvarea identităţii – Buzău 1650 – volumul conferinţei naţionale, Buzău – 21 – 22 iulie 2022”, coordonatori: dr. Dan Dumitru Iacob, Ana Preda Tudor, Marius-Adrian Nicoară;

1000 de buzoieni pentru România”, autori Valeriu Nicolescu, Valeriu Avram, Marius-Adrian Nicoară;

„105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, album istoric, autor Marius-Adrian Nicoară
„Galeria „Eroii” reper al Cenenarului Marii Uniri în oraşul Buzău/”Heroes” Gallery landmark of the Centanary of Great Union în the city of Buzău”, „Mpousaios –  Buzău: 1650 de ani de istorie/Mpousaios –  Buzău: 1650 years of history”, albume istorice, coordonator Marius-Adrian Nicoară.

Alături de autori şi coordonatori, istorici recunoscuţi pentru activitatea lor ştiinţifică, vor fi prezenți: Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău și Ștefan Davidescu, editor.

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

17:00 – 17:45: TRITONIC BOOKS

Lansare de carte.

18:00 – 19:00: Concert susținut de Orchestra Liceului de Arte Margareta Sterian – Buzău.

Sâmbătă, 23 septembrie

14.00 – 17.00: MUZEUL JUDEȚEAN BUZĂU: Momentul Bibliotheca Mousaios (seria de tipăritură științifică a Muzeului Județean Buzău).

„Începuturile culturii Monteoru. Așezarea de la Năeni-Zănoaga Cetatea 2”, autor. dr. Mihai Constantinescu, cercetător științific în cadrul Institutului de Antropologie „Francisc Reiner” București – prezintă dr. Roxana Munteanu, cercetător științific II, Muzeul Județean Buzău;

„Valea Călmățuiului în neo-eneolitic”, autor dr. Daniel Garvăn – prezintă autorul;

„Județele Buzău și Râmnicu Sărat în documente de la Constantin Brâncoveanu (1689-1713)”, autor dr. Laurențiu-Ștefan Szemkovisc – prezintă autorul;

„Huni și goți hunici la Dunărea de Jos”, autor Radu Harhoiu – prezintă Stăicuț Gabriel, muzeograf Muzeul Județean Buzău:

„Bibliografia numismatică a județului Buzău”, autor dr. Marius Gabriel Neculae – prezintă autorul;

„Smeeni-Movila Mare. Monografia unui sit arheologic regăsit”, autor dr. Daniel Garvăn – prezintă autorul;

„Așezarea neo-eneolitică de la Aldeni Gurguiul Balaurului, jud. Buzău. O reevaluare interdisciplinară”, autor Cristian Eduard Ștefan, muzeograf în cadrul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” București – prezintă autorul;

„Satul românesc în câmpia Buzăului de la colectivizare până la sfârșitul regimului comunist (1962 – 1989)”, autor prof. Gheorghe Miu- prezintă autorul.

18:00 – 18:45: Editura ARI – Cărți despre Înțelepciunea Cabala & Educație Integrală.

Conferintă cu tema „Cabala Înțelepciunea Ascunsă”. Conferința  va fi susținută de Daniel Meze, autorul cărții cu același nume. Evenimentul se adresează tuturor cititorilor pasionați de dezvoltare personală și autocunoaștere. Înțelepciunea Cabala este o cunoaștere veche care vorbește despre spiritualitate si capacitatea omului de a atinge dăruirea și iubirea de aproape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles