Spectacolul grandios pentru copii: “Frozen – Regatul de Gheaţă” aduce ninsoarea la propriu

Sala Polivalentă din Reşiţa va găzdui sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 17, mega-spectacolul pentru copii FROZEN – REGATUL DE GHEAŢĂ, prezentat de Teatrul din Petroşani, regizat de Dan Mirea: “Într-adevăr, este e vorba de un spectacol eveniment. Spun asta pentru că spectacolul Regatul de gheață Frozen, pe care l-am montat de curând, l-am regizat de curând la Teatrul I.D. Sârbu din Petroșani şi s-a bucurat un succes enorm. La premieră s-au jucat două spectacole, unul după altul. Pentru că biletele s-a epuizat în 30 de minute am decis ca acest spectacol mare să aibă loc la Sala Polivalentă din Reşiţa, spaţiu ce oferă posibilitatea tuturor copiilor din Reșița și nu numai, să vadă acest spectacol care, dincolo de notorietatea numelui său, l-am gândit și l-am conceput împreună cu teatrul petroșenean, în varianta Hollywood. Este un spectacol care se bazează foarte mult pe logistică nouă, pe proiecții, pe reacții senzoriale. Copiii vor fi efectiv participanți și vor fi mici furtuni de zăpadă, pentru că așa a fost conceput proiectul, ca și spectatorii să aibă reacții senzoriale. Peste spectator va ninge efectiv. Este o producție foarte mare.

Am avut mână liberă să achiziționez tot ce înseamnă parte de proiecție și de logistică. La ora actuală, Teatrul din Petroșani beneficiază de unul dintre cele mai performante aparate de  proiecție din țară. Așadar, în data de 5 noiembrie, îi așteptăm pe toți copiii din Caraş-Severin să vină la Sala Polivalentă să vadă un spectacol cu adevărat mare. Spun asta pentru că și distribuția este foarte mare și nu numai distribuția, ci tot ceea ce se întâmplă la acest spectacol este la superlativ. Este grandios și este inedit pentru Reșița. Da, și ca o notă de originalitate, așa cum a făcut-o de fiecare dată și la producțiile teatrului privat pe care-l am, copiii vor beneficia de dulciuri la intrare, oferite de către organizatori, de cadouri în preajma venirii iernii. La finalul spectacolui, copiii vor putea intra și în scenă, vor putea intra în lumea această feerică a ținutului Arctic.

Acest spectacol l-am recidivat. Acum 8 ani de zile l-am făcut pe scenă şi s-a bucurat și atunci de un real succes. A fost singura premieră a teatrului care s-a jucat de 3 ori, una după alta. Solicitarea numărului mare de bilete fiind şi atunci, dar la o capacitatea mai mică. Iar după 7 ani de zile văzând spectacolul, conducerea teatrului din Petroșani mi-a solicitat să realizez acest spectacol. Sigur că vreau să iasă infinit mai bine. Nu datorită neapărat a prestației artiștilor, ci şi datorită plusului de imagine. Spectacolul este construit pe imagine și cei care vor veni se vor convinge de acest lucru. Ne-a luat  aproape un an de zile pregătirile: fiecare costum s-a lucrat în detaliu, fiecare element de decor s-a lucrat în detaliu. Au fost folosite peste 300 de metri de furtune luminoase pentru realizarea decorului. Copiii se vor putea bucura de un spectacol, altfel, și copiii, și bunicii, mai ales și părinții, fiindcă ei vor avea parte de o altfel de viziune asupra realității, să spunem așa. Eu vreau să cred că acest spectacol s-a născut din dorința de a mă ralia și eu la standardele spectacolelor de înaltă ținută din țară.

În spatele celor 11 actori care joacă în spectacol sunt 27 de oameni care se ocupă de buna desfășurare a acestuia. Există om la proiecții, există inginer de sunet, există 2 ingineri de lumini, există mașiniști, există cabinier, există oameni, mânuitori de corzi, care sunt îmbrăcați în costume și ei, s-a lucrat foarte mult, lucru despre care publicul nu știe prea multe. Frumusețea acestei lumi fascinante care este teatrul ţine şi de faptul că dincolo de cei pe care îi vedem în luminile scenei există acei oameni care muncesc la fel de mult și se implică și profesional, și sufleteşte, la fel de mult ca și artiștii. Ori în acest spectacol implicarea personalului tehnic se vede foarte bine, pentru că totul funcționează impecabil.

FROZEN sper să ne înghețe la modul cel mai frumos. Adică să ne capteze așa într-o imagine, care după spectacol să perpetueze pentru o viață întreagă. Am înțeles că marketing-ul este una din condițiile principale de a promova o instituție de cultură. Doi tineri vor face un periplu prin toate școlile și grădinițele din Reșița să invite copiii la acest spectacol și copiii vor avea posibilitatea să se întâlnească în sala de clasă cu Ana și cu Olas, personajele principale”.

Cele mai citite

Related Articles