[AUDIO] Societatea civilă reşiţeană se mobilizează din nou duminică, 12 decembrie pentru salvarea Semmeringului bănăţean

Căii ferate Oraviţa – Anina, prima pe traseu montan şi cea mai spectaculoasă de pe teritoriul României, i se prevesteşte un destin sumbru după data de 12 decembrie, printr-o nouă decizie a companiei CFR Călători de a o transforma într-una de weekend. O astfel de hotărâre de a transforma linia într-una turistică şi ocazională. a mai fost vehiculată cu exact doi ani în urmă, la 14 decembrie 2019.

Societăţii civile cărăşene nu îi surâde deloc această hotărâre, fapt pentru care entităţile social-culturale şi de mediu din judeţ au dispus o implicare comună în salvarea unui simbol al Banatului de Munte, a subliniat pentru Radio Reşiţa coordonatorul acţiunii, preşedintele onorific al Asociaţiei „Cultură şi fapte bune”, Liliana Gherle.

Liliana Gherle

Liliana Gherle a mai precizat că, plecarea din Reşiţa va avea loc din curtea Centrului Universitar „Babe-Bolyai” din oraş, duminică, 12 decembrie la ora 9.00.

De același autor

Related Articles