Site dedicat interpreţilor şi compozitorilor români

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Radio România Muzical dedică Centenarului României finalizarea unui nou proiect, site-ul www.clasic.radio, construit pe un domeniu gestionat de EBU – Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune şi dedicat interpreţilor şi compozitorilor români.

Pe site-ul www.clasic.radio pot fi accesate în prezent peste 40 de portrete ale unora dintre cei mai cunoscuţi şi reprezentativi muzicieni români, compozitori şi interpreţi, însoţite de fişiere audio ilustrative pentru creaţia şi repertoriul acestora.

Site-ul a fost realizat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Portretele au fost redactate de studenţi la secţia Muzicologie şi adaptate apoi de o echipă Radio România Muzical alcătuită din Monica Cengher, Sorina Bobeico şi Cristina Comandaşu.

În perioada următoare, site-ul www.clasic.radio va fi îmbogăţit cu noi portrete şi fişiere audio, şi va beneficia de traducere în limba engleză, având toate premisele de a deveni principala sursă de informare online despre istoria muzicii româneşti culte.