Serile Radio România Muzical 20 cu violonistul Alexandru Tomescu

Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat muzicii clasice, împlineşte, în 24 martie, 20 de ani de existenţă.

În colaborare cu Muzeul Naţional Cotroceni, un prim eveniment dedicat acestei aniversări va avea loc joi, 16 martie, de la ora 19:00: recitalul susţinut de violonistul Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni români ai momentului, interpretul discului de muzică clasică al anului 2016.

Albumul Bach to basics semnat de Alexandru Tomescu a obţinut în cadrul unui proiect organizat de Radio România Muzical, prin vot popular, titlul de Disc de muzică clasică al anului 2016. Albumul a strâns un număr record de 5.546 voturi unice.

În seara de zilei de 16 martie, Alexandru Tomescu va interpreta în Sala Cerchez a Muzeului Naţional Cotroceni, lucrări pentru vioară solo de Bach, repertoriul inclus şi pe Discul de muzică clasică al anului 2016. La finalul recitalului, violonistul va oferi autografe.

Biletele pentru recitalul din 16 martie, sunt disponibile în reţeaua www.eventim.ro. Accesul la Muzeul Naţional Cotroceni este permiş începând cu ora 18:00, prin intrarea aflată vis-ŕ-vis de Grădina Botanică, în baza unui act de identitate.

Înregistrarea recitalului susţinut în 16 martie de Alexandru Tomescu va fi difuzată la Radio România Muzical sâmbătă, 25 martie, de la ora 10:30.

Sponsor: Veuve du Vernay.