Se lansează abonamentele noii stagiuni la Sala Radio!

Sala Radio foto Alexandru Dolea

 

 

Publicul de muzică clasică rămâne „în formă” după Festivalul Enescu, datorită evenimentelor surprinzătoare şi atrăgătoare programate încă de la începutul noii stagiuni de concerte de la Sala Radio.
Duelul Viorilor, unul dintre cele mai aşteptate evenimente din ultimii cinci ani, aduce pe scenă sâmbătă, 3 octombrie (ora 19:00), o nouă confruntare muzicală între doi mari violonişti: Liviu Prunaru, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume – Royal Concertgebouw Amsterdam, Gabriel Croitoru, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi celebrele lor viori de colecţie: Stradivarius şi Guarneri.
În paşi de tango va fi revenirea pe scena Sălii Radio a celebrei interprete Analia Selis. Solista vine cu o surpriză pentru publicul bucureştean: o seară de tango simfonic. Miercuri, 7 octombrie (ora 19:00), ea va fi acompaniată de Orchestra de Cameră Radio şi de pianistul argentinian Mariano Castro, sub bagheta dirijorului Radu Popa.
Tinerii solişti români care sunt deja aplaudaţi pe scenele internaţionale vor fi vedetele noii stagiuni 2015-2016 a Orchestrei Naţionale Radio. Vineri, 9 octombrie (ora 19:00) va avea loc un prim eveniment special desfăşurat sub bagheta dirijorului francez Julien Salemkour. Solistul serii este violoncelistul de origine română Valentin Răduţiu, unul dintre tinerii artişti români premiaţi la numeroase competiţii.
Aşadar, pentru a fi siguri că nu pierdeţi cele mai importante evenimente muzicale ale toamnei, vă propunem, începând din 27 august, abonamentele pentru perioada toamnă – iarnă 2015 a stagiunii de la Sala Radio. Manifestările pe care nu le veţi rata continuă pe întreaga perioadă a noii stagiuni la Sala Radio!
Interpretarea violonistului Alexandru Tomescu a Concertul în mi minor pentru vioară şi orchestră de Mendelssohn, concertul cu Simfonia a VI-a – Patetica de Ceaikovski, dirijat de Peter Feranec, primul dirijor principal străin din istoria celebrului Teatru Bolşoi din Moscova, Balada lui Ciprian Porumbescu cântată de violonista Clara Cernat în cadrul unui concert dedicat francofoniei sau tradiţionalele concerte de colinde sunt alte câteva seri muzicale la care vă invită Orchestrele şi Corurile Radio România.
De pe afişul Sălii Radio nu lipsesc nici evenimentele care şi-au creat deja o tradiţie: gala de operă Cele trei dive – ce precede sărbătorile de iarnă, şi recitalurile de la Bucureşti din cadrul turneelor naţionale Duelul viorilor şi Vioara lui George Enescu, ce vor prilejui reîntâlnirea spectatorilor cu pianistul Horia Mihail şi cu violoniştii Gabriel Croitoru şi Liviu Prunaru. Concertele de jazz ale Big Band-ului Radio (dirijat de Ionel Tudor) sau cele de muzică folclorică cu Orchestra de Muzică Populară Radio (dirijată de Adrian Grigoraş) vor completa calendarul noii stagiuni.
Vă aşteptăm aşadar din 27 august la casa de bilete din strada General Berthelot 60-64 pentru a vă asigura locurile cele mai bune! Pentru detalii puteţi contacta casa de bilete la numerele de telefon: 021.303.1428 sau 021.314.6800. Programul este:
– de luni până vineri, între orele 9:00-18:00;
– în zilele de concert/spectacol din timpul săptămânii: 09:00-20:00;
– în zilele de concert/spectacol din weekend: 09:00-12:00 şi 15:00-20:00 (casa este închisă sâmbătă şi duminică în zilele fără concert).
Abonamentele sunt valabile la toate concertele şi recitalurile din stagiunea Orchestrelor şi Corurilor Radio, cu excepţia concertelor Orchestrei de Muzică Populară Radio.
Preţurile abonamentelor (pentru perioada septembrie-decembrie 2015):
– categoria I – 475 lei;
– categoria a II-a – 380 lei;
– categoria a III-a – 285 lei.
Abonamente cu valoare redusă (pentru pensionari, elevi, studenţi):
– categoria I redus – 285 lei;
– categoria a II-a redus – 228 lei.
Începând din noua stagiune, biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line doar prin reţeaua Eventim (www.eventim.ro).
Abonamentele de acces cu preţ întreg sunt disponibile şi pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi la casa de bilete a Sălii Radio. Cele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate.
Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.
Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia Radio România – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bd. Eroilor, Calea Plevnei, Bd. Dinicu Golescu – autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.

Cele mai citite

Related Articles