Romantic exclusiv. Chopin. Horia Mihail în turneul Pianul Călător 2016

Romantic exclusiv. Chopin. Cu această propunere muzicală, Horia Mihail porneşte din nou la drum însoţit de un pian de concerţ pus la dispoziţie de Radio România.

Turneul Pianul Călător, ediţia a VI-a, va avea loc în perioada 24 martie – 21 mai 2016, în 19 localităţi din ţară şi la Chişinău.

Pianul Călător este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo şi Fundaţia Marconi.

Lumea lui Chopin ne este dezvăluită în toată splendoarea ei în cadrul acestor recitaluri şi concerte care vor face mai frumoasă şi mai caldă primăvara melomanilor.

Este deja binecunoscută povestea acestui turneu desfăşurat cu scopul de a aduce bucurie melomanilor, dar având şi obiectivul generos de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani (pentru a încuraja alte evenimente muzicale de marcă). În urma celui de-al şaselea turneu, Pianul Călător, pus la dispoziţie de Radio România, va rămâne pentru următorii ani la Alba Iulia.

Dar la Tulcea, Roman şi Deva pianistul se va reîntâlni şi cu celelalte piane călătoare, rămase acolo în anii 2013, 2014 şi 2015. Traseul turneului va putea fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.

Itinerar:

24 martie: Chişinău, Sala cu orgă – concert dirijor Tiberiu Soare

26 martie: Roman, Casa de cultură – recital

27 martie: Iaşi, Aula BCU –recital

28 martie: Bârlad, Pavilionul Marcel Guguianu – recital

29 martie: Tulcea, Teatrul Jean Bart – recital

1 aprilie: Galaţi, Teatrul liric Nae Leonard – concerţ dirijor Mircea Holiartoc

4 aprilie: Braşov, Sala Patria – recital

6 aprilie: Bucureşti, Sala Radio – recital

8 aprilie: Bucureşti, Sala Radio – concerţ dirijor Cristian Oroşanu

12 aprilie: Sibiu, Sala Thalia – recital

14 aprilie: Sibiu, Sala Thalia – concerţ dirijor Theo Wolters

15 aprilie: Deva, Sala Liviu Oros – recital

19 aprilie: Piteşti, Casa de cultură – recital

20 aprilie: Buşteni, Centrul cultural Aurel Stroe – recital

3 mai: Slatina, Centrul cultural Eugen Ionescu – recital

4 mai: Caracal, Teatrul Naţional – recital

5 mai: Drobeta Turnu-Severin, Palatul cultural Theodor Costescu – recital

7 mai: Turda, Teatrul Municipal Aureliu Manea – recital

8 mai: Alba Iulia, Casa de cultură – recital

12 mai: Oradea, Sala Filarmonicii – concerţ dirijor Sabin Păutza

14 mai: Recital în Parcul Herăstrău, Bucureşti

15 mai: Recital în Parcul Cişmigiu, Bucureşti

20 mai: Cluj-Napoca, Casa Universitarilor – concerţ dirijor Francisco Valero Terribas

21 mai: Dumbrăveni, Catedrala Armenească – recital.

Un eveniment Radio România

Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo, Fundaţia Marconi. Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.)

Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Regional şi TVR 2. Partener principal: ARCUB-Centrul de proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti. Maşina oficială a turneului: Dacia. Sponsori: JTI, Sense, ALRO Slatina, Erste Private Banking-serviciu oferit de BCR. Parteneri: Senia Music, Wolf Theiss Rechtsanwälte GMBH, Kronospan Sebeş Mercure Bucharest City Center. Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Primăria Municipiului Bucureşti, Sala cu Orgă din Chişinău, Radio Chişinău, Casa de Cultură din Roman, Primăria Municipiului Roman, Filarmonica de Stat din Iaşi, Muzeul Vasile Pârvan din Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primăria din Tulcea, Teatrul muzical Nae Leonard din Galaţi, Filarmonica de Stat din Braşov, Filarmonica de Stat din Sibiu, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Filarmonica de Stat din Piteşti, Centrul de Proiecte Culturale Aurel Stroe din Buşteni, Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina, Teatrul Naţional din Caracal, Asociaţia Fii şi Prietenii Caracalului, Palatul Cultural Theodor Costescu, Drobeta Turnu Severin, Teatrul Municipal Aureliu Manea din Turda, Asociaţia Rei Culturae Fautoreş Casa de Cultură din Alba Iulia, Filarmonica de Stat din Oradea, Filarmonica de Stat din Cluj, Catedrala Armenească din Dumbrăveni.

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Media Trusţ România Liberă, România TV, Caţavencii, Observator Cultural, Şapte Seri, Bussines Review, Ziare.com, Accent TV, agentiadecarte.ro.

Serviciul  Comunicare

De același autor

Related Articles