Renaşterea prin cultură: Cazul Petrila – Ediţie specială a emisiunii GPS Cultural, de Ziua Culturii Naţionale, la Radio România Cultural

Cât este de importantă cultura pentru dezvoltarea unei comunităţi? Poate renaşte o localitate prin cultură? Poate schimba un artist destinul unui oraş pe cale de dispariţie? Radio România Cultural merge în oraşul Petrila să afle răspunsurile şi transmite în direct, din mină, o emisiune cu tema Renaşterea prin cultură.

Luni, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, Anca Mateescu şi George Gilea, realizatorii emisiunii GPS Cultural, merg acasă la caricaturistul Ion Barbu, locuitor al Petrilei, să afle cum a reuşit artistul să pună fostul oraş minier pe harta culturii.

În Petrila nu există cinematograf, dar filmul Planeta Petrila participă la festivaluri internaţionale. În Petrila nu există un teatru, dar Ion Barbu şi-a făcut un muzeu la el acasă.

Luni, 15 ianuarie 2018, de la ora 17.00, GPS-ul ne duce la Petrila, în direct, la Radio România Cultural şi on line, pe www.radioromaniacultural.ro.

De același autor

Related Articles