Recital de pian la Sala Radio, cu Mihai Ritivoiu

Câştigător al prestigiosului concurs Dinu Lipatti şi laureat al Concursului Internaţional George Enescu, secţiunea pian, pianistul Mihai Ritivoiu va susţine în premieră un recital de pian la Sala Radio, miercuri, 4 octombrie, ora 19:00. Programul recitalului va parcurge câteva repere majore ale repertoriului solistic pentru pian. Astfel, seara va debuta cu Sonata op. 26 în la bemol major, de L. van Beethoven, urmată de două piese de Schubert – Impromptu op. 90 nr. 2, în mi bemol major şi Impromptu op. 90 nr 3, în sol bemol major. Variaţiunile serioase, op. 54, în re minor, de F. Mendelssohn, vor completa mozaicul muzical al recitalului, care se va încheia cu Sonata în si minor de Fr. Liszt.

Elev al profesorului Vinicius Moroianu la Bucureşti şi al lui Joan Havill la Londra, evoluând sub îndrumarea lui Valentin Gheorghiu, Mihai Ritivoiu are o carieră internaţională în plină ascensiune, cu recitaluri şi concerte susţinute la Ateneul Român, dar şi la Wigmore Hall, Barbican Centre sau West Road Concert Hall, în Marea Britanie.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe site-ul www.orchestreradio.ro.

Mihai Ritivoiu s-a născut la Bucureşti şi a început lecţiile de pian la vârsta de 6 ani. În 2012 a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, clasa de pian a profesorului Vinicius Moroianu. Ulterior a obţinut un masterat la Guildhall School of Music & Drama din Londra, unde a studiat cu Joan Havill. A participat şi la o serie masterclasses susţinute de Dimitri Bashkirov, Dominique Merleţ Richard Goode şi Emmanuel Ax, beneficiind de consilierea şi îndrumarea pianistului Valentin Gheorghiu.

A câştigat Concursul Naţional Dinu Lipatti din Bucureşti în 2010 şi a fost laureat al Concursului Internaţional George Enescu, secţiunea pian, în 2011. În urma acestor realizări a fost invitat să înregistreze Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Rahmaninov pentru Societatea Română de Radiodifuziune, cu Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin. A susţinut concerte de cameră şi recitaluri în România, Anglia, Franţa, Portugalia, Elveţia şi Italia, în săli ca Ateneul Român, St Martin-in-the-Fieldş Wigmore Hall, Barbican Centre, West Road Concert Hall şi Ernest Ansermet Studio. În 2015 a câştigat Medalia de Aur din partea Beethoven Piano Society of Europe din Londra şi a fost invitat în cadrul programului BBC In Tune. Recitalurile şi concertele sale au fost transmise pe Radio România Muzical, Radio Suisse Romande – Espace 2 şi MediciTV.

De același autor

Related Articles