Radio România Tg.Mureş împlineşte 57 de ani

O primavara frumoasa!

La 2 martie, radioul public mureşean aniversează 57 de ani de la prima transmisiune în direct, când în eter au răsunat cuvintele „Aici Târgu-Mureş, pe 261 şi 330 metri lungimi de undă. Dragi ascultători, bună dimineaţa!”
Vârsta poate însemna experienţă, dar cu certitudine nu înseamnă numai atât. Radio România Tg.-Mureş este acum un post de radio modern şi obiectiv care, an de an, şi-a diversificat structura de emisiuni, ţinând pasul cu realitatea. Având un program variat şi ajustat preferinţelor publicului matur, radioul public mureşean emite 24 de ore din 24, în limbile română, maghiară şi germană pentru ascultătorii din Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov. Radioul public mureşean este omniprezent on-air şi on-line, live pe internet, la adresele: www.radiomures.ro, www.marosvasarhelyiradio.ro şi www.radioneumarkt.ro.
Site-urile sale, reconstruite recent pe platforme moderne, alimentate permanent cu ştiri şi evenimente, se bucură de un trafic lunar cumulat de 60.000 de vizite. În acelaşi timp, s-a dublat impactul postărilor pe paginile de Facebook la peste 20.000 de vizitatori şi 7.000 de prieteni.
În privinţa audienţei on-air, Radio Tg.Mureş este ascultat zilnic de peste 100.000 de persoane, conform Studiului de Audienţă Radio, realizat de IMAS – Marketing şi Sondaje SA şi GfK România, pe întreg anul 2014. Radio Tg.Mureş – parte a corporaţiei Radio România – are, pe zona sa de acoperire, o cotă de piaţă şi o audienţă evaluate la 7 % , cu o durată medie de ascultare zilnică de aproape 200 de minute. Aceste date reflectă aprecierea ascultătorilor faţă de emisiunile şi programele difuzate.

Radio Tg-Mureş este regional, multicultural, online, este un serviciu public. Radio Tg-Mureş este credibil, are notorietate, are istorie şi are o misiune. Are echipă.
Suntem aici, pentru dumneavoastră, cu ştiri, muzică bună, emisiuni cu suflet, proiecte cu minte şi cu drag pentru adevăr.
Drept dovadă, în prag de primăvară, Radio Tg.Mureş pregăteşte fanilor săi două cadouri speciale, două mărţişoare.
Mai întâi, ne vizitează, în 4 martie, de la ora 18, poetul şi publicistul Adrian Munteanu, om de radio şi vechi prieten, pentru a-şi lansa o antologie a celor 7 volume de sonete, publicate anterior şi reunite sub generiul „Fluturele din fântână”. Întâlnirea cu publicul iese din tiparele obişnuite, pentru că autorul îşi propune să susţină, din sonetele alese, un recital, o demonstrație a capacităților poetice și interpretative în același timp. El va fi urmat de un dialog cu spectatorii și o sesiune de autografe. Apoi, în 11 martie, la ora 19, în cadrul proiectului „Seri de Jazz şi Muzică clasică”, va avea loc un concert al interpreţilor Michael Acker şi Toma Dimitriu. La sala de concerte a Radio Tg.-Mureș. Ambele evenimente sunt destinate publicului, sunt gratuite şi vor fi transmise, în direct, pe undele radio şi video, pe internet.
Și încă o surpriză: Teatrul Național din Tg.-Mureș dedică piesa Don Quijote, de sâmbătă, 28 februarie, de la ora 19.oo, ascultătorilor noștri. Mulțumim!

De aceea, putem spune fără teama de a greşi că, la 57 de ani, radioul nostru se simte tânăr: Radio Tg.-Mureş înfloreşte…Radio Tg.- Mureş dăruieşte…Radio Tg.- Mureş vă iubeşte!

De același autor

Related Articles