Radio România Reşiţa sărbătoreşte 20 de ani cu Direcţia 5, Adi Cristescu, Pact, Phaser şi Simona Nae

De 20 de ani, Radio România Reşiţa emite neîntrerupt pentru că „un om informat este un om puternic”.

Povestea începe în toamna anului 1995, când la iniţiativa unor tineri entuziaşti a luat fiinţă ceea ce astăzi este numărul 1 în Banat. A urmat o perioadă de muncă şi emoţii, coordonată de Doru Dinu Glăvan, până când s-a auzit în eter prima voce, în luna iunie a anului 1996 şi radioul a fost statuat ca post public local. Acela a fost punctul de plecare pentru a ceea ce avea să devină “Sunetul Banatului Montan”. Pe atunci frecvenţa era 102,5 MHz, după care în decembrie 2000 a fost schimbată în 105,6 MHz. La începutul anului 2004 Societatea Română de Radiodifuziune a hotărât acordarea titlului de post public regional.

Radio România Reşiţa a devenit în cei 20 de ani un post cu notorietate. Aproximativ 200.000 de persoane aleg zilnic frecvenţa 105,6 MHz.

Conform datelor furnizate de Asociaţia pentru Radio Audienţă, singura instituţie acreditată la nivel naţional, Radio România Reşiţa este lider de audienţă. Cifrele arată cu 30% mai mulţi ascultători faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu 16,3 în Daily Reach şi 19,1 în Market Share, cifre înregistrate pentru prima dată în istoria postului, am întrecut radiouri precum Europa FM, Kiss FM sau Pro FM.

Managerul Radio România Reşiţa, Laura Sgaverdea: Este dacă vreţi un rezultat care ne bucură nespus de mult şi care ne face să ne gândim că direcţia ce am ales-o în urmă cu ceva vreme este cea bună.

Nu vă faceţi planuri pentru acest sfârşit de săptămână. Veniţi să sărbătorim împreună 20 de ani de Radio România Reşiţa.

Filarmonica Oltenia – Craiova va concerta vineri, 5 august, în centrul civic al Reşiţei. Tot în aceeaşi zi, în Parcul Tricolorului vor întreţine atmosfera cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară, dar şi tineri aflaţi la început de carieră.

Direcţia 5, trupa de suflet a Radio România Reşiţa, nu va lipsi de la aniversarea celor 20 de ani de la înfiinţare. Piese lansate în premieră pe 105,6 FM vor răsuna sâmbătă, 6 august, în Parcul Tricolorului, unde cea mai cunoscută formaţie a momentului va urca pe scenă. Băieţii de la Direcţia 5 vor cânta şi melodii de pe albumul „Te iubesc”, care la Gala Premiilor Muzicale Radio România a câştigat distincţia – Albumul anului. În ultima seară vor cânta Pact, Phaser şi Simona Nae.

PROGRAM Aniversare 20 de ani de Radio România Reşiţa

5 AUGUST (Centrul civic, ora 19.00)

Filarmonica Oltenia – Craiova

5 AUGUST (Parcul Tricolorului, ora 19.00)

-Ioneta Cerbu
-Doriana Talpeş
-Narcis Goian
-Mona-Lisa Şufan
-Ionică Ivan

-Monica Ştiopoane
-Camelia Ceocu
-Dan Neacşa
-Maria Didraga
-Dana Gruescu
-Simion Moise
-Roberta Crintea
-Dumitru Teleagă
-Nicu Novac

Întregul regal folcloric este posibil datorită Orchestrei Ansamblului folcloric Bârzava din Reşiţa, care va acompania interpreţii. Spectacolul va cuprinde şi suite de dansuri populare. Ansamblul funcţionează în subordinea Primăriei şi Consiliului Local Reşiţa.

ansamblul barzava

6 AUGUST (Parcul Tricolorului, ora 20.00)

-Direcţia 5
-Adi Cristescu

7 AUGUST (Parcul Tricolorului, ora 20.00)

-Pact
-Phaser
-Simona Nae

Cele mai citite

Related Articles