Radio România Muzical, premiat la Gala drepturilor de autor şi a drepturilor conexe

Luni, 18 martie, a avut loc la Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti a doua ediţie a Galei drepturilor de autor şi a drepturilor conexe, organizată de Editura Universul Juridic, editură care se adresează prin publicaţiile sale, reviste şi colecţii de carte, profesioniştilor din domeniul juridic din România.

Premiul la categoria Mass media a fost acordat postului Radio România Muzical, pentru contribuţia la promovarea tinerelor talente.

În 2018, Radio România Muzical a desfăşurat numeroase proiecte dedicate promovării tinerilor talente: festivalul Moştenitorii României muzicale, derulat în perioada 16-18 octombrie, ce-şi propune să-i prezinte în recitaluri pe muzicienii români tineri, cu o prodigioasă activitate internaţională, dar care pot fi ascultaţi mai rar acasă; înregistrări speciale cu tineri muzicieni participanţi la concursul Concertino Praga, derulat sub egida Uniunii Europene de Radio – pianista Eva Garet a câştigat o menţiune de onoare în cadrul acestei competiţii. Radio România Muzical a organizat de asemenea înregistrări speciale cu pianistul Daniel Petrică Ciobanu, câştigător în 2017 al premiului al II-lea la prestigiosul concurs Arthur Rubinstein de la Tel Aviv, dar şi cu pianistul Cadmiel Boţac, câştigător în 2017 al Transylvanian International Piano Competition de la Braşov.

Radio România Muzical a promovat şi concertele Orchestrei Române de Tineret în cadrul Stagiunii de vară a Uniunii Europene de Radio, două concerte susţinute în cadrul festivalului Vara magică fiind preluate de radiodifuziuni publice din întreaga Europă.

Pentru promovarea tinerilor muzicieni, din toamna anului 2018, a fost incluse în grila Radio România Muzical, duminica, ora 13:00, ediţii dedicate înregistrărilor realizate în cadrul Stagiunii de marţi seara de la Ateneul Român.

Tinerii muzicieni sunt în prim-plan în cadrul rubricii Trei răspunsuri despre tine difuzată în fiecare zi de marţi în cadrul matinalului Radio România Muzical.

Radio România Muzical a fost de asemenea partener şi pentru două proiecte derulate cu fonduri AFCN, ce au avut ca subiect promovarea tinerelor talente – ConnectArts şi Dinu Lipatti-compozitorul. Înregistrări în premieră.

De același autor

Related Articles