[AUDIO-FOTO] Radio Reșița și Teatrul de Vest sărbătoresc alături de ascultători și spectatori Ziua Culturii Naționale

Numai cu inima poti vedea, esentialul este invizibil pentru ochi“, spunea Antoine de Saint-Exupery.

Cu inimile deschise spre emoție și candoare, spectatorii sunt invitați , duminică 15 ianuarie de la ora 19:00, la o nouă premieră a Teatrului de Vest. Spectacolul este dedicat Zilei Culturii Naționale și face parte din ciclul de manifestări derulat în această săptămână şi dedicate acestui eveniment de amploare națională.

Teatrul de Vest propune iubitorilor de teatru o poveste de viață , ‘’𝐀 𝐅𝐎𝐒𝐓 𝐎𝐃𝐀𝐓𝐀̆ 𝐈̂𝐍 ‘𝟒𝟔 ‘’ după “Melodie Varșoviană” de Leonid Zorin, regia Adrian Neacșu, interprtată de doi tineri actori Turcu Alin-Gabriel și Alis Ana-Maria Pelle, dintre care tânăra debutează pe scena reșițeană.

O poveste ce-i are protagonişti pe Helena şi Viktor, doi tineri care străbat amalgamul emoţiilor pe partiturile lui Chopin. Se întâlnesc în Moscova, în luna decembrie a anului 1946, la un concert. Se iubesc!… De aici povestea lor de viață curge ,trecând prin toate chingile unei realități de multe ori potrivnice. O poveste de iubire de Ziua Culturii Naționale dedicate ultimului mare romantic ,Mihai Eminescu!

Prezent, la conferința de presă a teatrului dedicată lansării premierei, a fost și managerul Radio România Reșița, Laura Sgaverdea, co-producător al evenimentului.

În politica editorială a postului Radio Reşiţa, cultura este un vector extrem de important, fiind promovată și susținută cu orice prilej. Practic, radioul reșițean este un ambasador local al valorilor și tradițiilor ce trebuie promovate, un act de patriotism ce înnobilează menirea unui post regional al radioului national. Noi facem în mod constant acest lucru și mă bucur că partenerul nostru, Teatrul de Vest, a acceptat ideea de a face acest spectacol pentru ascultătorii noștri chiar de Ziua Națională a Culturii, pentru a o sărbători cum se cuvine. Suntem alături de toți cei care înfăptuiesc actul cultural. Funcționăm să-i educăm pe oameni, să îi îndrumăm spre adevărata valoare.”

La rândul său, Florin Ionescu, managerul Teatrului de Vest, a declarat că se simte onorat de parteneriatul cu Radio România Reșița și consideră că această colaborare este vitală pentru instituția pe care o conduce.

Până la urmă, așa cum spunea Antoine de Saint-Exupery, “Numai cu inima poti vedea, esentialul este invizibil pentru ochi” ori cultura este sursa spirituală ce face orice inimă să bată!

Nota redacției:

Leonid Genrihovici Zorin a fost un dramaturg azer. S-a născut la Baku, Uniunea Sovietică, și a studiat la Universitatea din Azerbaidjan și la Institutul de literatură Maxim Gorki din Moscova. Este autor de piese de teatru și scenarii. Lucrarea sa cea mai interpretată este A Warsaw Melody, spectacol pus în scenă de Teatrul de Vest , duminică 15 ianuarie.

De același autor

Related Articles