Radio Fiction Desk – teatrul radiofonic merge în licee

Radio Fiction Desk afis

Elevi din patru licee bucureştene vor deveni în acest an actori la microfon. Proiectul Radio Fiction Desk, realizat de Centrul Cultural Media al Radio România, Teatrul Naţional Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti este lansat astăzi, la ora 14:00, la Colegiul Economic Virgil Madgearu, unde va avea loc primul workshop din cadrul acestuia. La această primă întâlnire va participa, pe lângă echipa de realizatori, şi cunoscutul actor Eugen Cristea. Radio Fiction Desk este un proiect special care îşi propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.
Proiectul se va derula pe parcursul acestui an, în ediţii succesive, la patru unităţi de învăţământ bucureştene: Colegiul Economic Virgil Madgearu, Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul Naţional Iulia Hasdeu şi Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr. Elevii actori, din cadrul fiecărei trupe, vor fi îndrumaţi de specialiştii Redacţiei Teatru, de mari personalităţi ai scenei teatrale din România – colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic, care îi vor iniţia în tainele producţiei de teatru la microfon.
La finalul celor patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra, în studiourile Teatrului Naţional Radiofonic, piesele de teatru care vor fi postate pe site-ul www.tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro şi pe site-ul www.eteatru.ro , în succesiunea realizării lor. Aici vor putea fi ascultate şi notate de către elevi şi oricare alţi iubitori ai teatrului radiofonic. Publicului i se va alătura un juriu de specialitate pentru a stabili câştigătorii, care vor fi premiaţi într-o gală specială ce va avea loc în luna decembrie a acestui an.
Mai multe amănunte pe: https://www.facebook.com/RadioFictionDesk

De același autor

Related Articles