Pro sau contra André Rieu? Un duel susţinut de Maria Balabaş şi Sorina Goia, în direct la Radio Romania Cultural

Dam tonul culturiiRadio România Cultural îşi aşteaptă publicul, vineri, 5 iunie, la Seneca Anticafe Bucureşti, la un duel argumentat pro sau contra André Rieu, cu doar câteva ore înainte ca muzicianul să îşi susţină primul din cele 7 concerte de la Bucureşti.

Tabăra pro va fi condusă de Sorina Goia, care îi va avea ca invitaţi pe fizicianul Andrei Dorobanţu(cercetător la Institutul de Fizică Atomică) şi pe prof. universitar Vasile Baltac (unul dintre pionierii informaticii în România). Împotriva stilului Rieu de a face cunoscută muzica clasică se va poziţiona Maria Balabaş, care va fi ajutată de scriitorul Alex Tocilescu şi de muzicianul  Vladimir Pocorschi.

Dezbaterea va avea loc, vineri, 5 iunie, în intervalul 14,05 – 15,00, într-o ediţie specială a Oazei de Muzică, transmisă în direct on air dar şi video pe radioromaniacultural.ro, de la Anticafe Seneca.

Întrebarea de început va fi: vă place valsul sau vă place Rieu?

Cărui public i se adresează André Rieu, căror clase sociale? Cum se îmbracă, ce mănâncă, ce muzică ascultă? Cum îl percep criticii, melomanii, muzicienii? Este muzica sa inofensivă sau alterează percepţia asupra valsului?

Acuzat de kitsch, dar considerat şi un violonist senzaţional, André  Rieu este unul dintre cei mai bine vânduţi muzicieni ai anilor pe care-i trăim, concertează prin lume împreună cu a sa Orchestră Johann Strauss şi trezeşte reacţii puternice oriunde ajunge.

În România, un concert nu a fost suficient. Publicul a cerut să-l vadă, astfel încât André  Rieu ţine nu mai puţin de 7 spectacole la Bucureşti.

De același autor

Related Articles