PDG si Papa

Cu prilejul aniversării a 90 de ani de radiodifuziune și 60 de ani de televiziune italiană, Papa Francisc a acordat sâmbătă, 18 ianuarie, o audieță privată, pentru prima dată, întreg personalului Rai. La eveniment au fost invitați și reprezentanți ai radiodifuzorilor publici și alte organizații de profil din alte 12 țări, printre care s-a aflat și Radio România.

Președintele-director general al Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a afirmat despre acest eveniment:

“Suntem printre foarte puținii invitați la acest moment extraordinar. Au fost invitați doar cinci radiodifuzori publici din Europa și Radio România a fost printre ei, singurii de altfel din Europa de Est și în rest câteva organisme internaționale“.

Referitor la întâlnirea cu Papa Francisc, președintele-director general al Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a precizat:

“Lucrurile acestea se întâmplă o dată în viață. A fost un moment absolut emoționant. Am avut cu Sanctitatea Sa o scurtă discuție în care am subliniat parteneriatul și colaborarea excelentă pe care le avem cu Rai și Radio Vatican și în același timp i-am spus că am fi extrem de onorați dacă într-o zi una dintre orchestrele noastre îi va dedica un concert de muzică clasică sau muzică sacră. A fost extrem de încântat și dincolo de cuvinte am văzut în privirea Suveranului Pontif și în felul în care mi-a strâns mâna un semn de căldură și de prietenie, categoric și pentru radio, dar și pentru România”.

Ascultați declarația președintelui-director general al SRR, Ovidiu Miculescu: