Premiera spectacolului AMKA la Caransebeş şi Reşiţa

Teatrul de Vest Reșița și Asociația Tais anunță premiera spectacolului „AMKA” de Remus Octavian Câmpean cu prezentare în datele de 15, 16 şi 17noiembrie de la ora 19.00.

Totodată, prin parteneriatul cu Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici”, anunțăm și lansarea volumului dramaturgic „Cum vezi viitorul?” marți, 16 noiembrie de la ora 15.00. Volumul conține piesele „AMKA” de Remus Octavian Câmpean și „Străinii” de Rareș Andrei Adam, texte alese în urma concursului dramaturgic lansat la demararea proiectului „REȘIȚA_500” care este cofinanțat AFCN.

Iar dacă Remus Octavian Câmpean are ocazia să-și vadă textul „AMKA” montat pe o scenă profesionistă, textul lui Rareș Andrei Adam va fi prezentat sub forma unui spectacol lectură în regia Cameliei Ghinea, în cadrul lansării de carte.

Evenimentele vor avea loc la sediul Teatrului de Vest Reșița și pentru că suntem limitați la 30% din capacitate, am decis să împărțim premiera în trei reprezentații, astfel: AMKA de Remus Octavian Câmpean, în datele de 15, 16 şi 17 noiembrie.

Distribuția este formată din: Robert Danci, Rusalina Bona, Ioana Cojocărescu și Sergiu Cornelius, scenografia este semnată de Radu Dinulescu, videoproiecțiile și videomappingul este realizat de Sebastian Hamburger, lighdesignul de Lucian Moga, coloană sonoră de Adrian Mardan, întreg proiectul fiind coordonat de Florin Gabriel Ionescu și Denisse Moise.

„O întreagă istorie, cu oameni locuri și fapte, poate să dispară „atunci când cuvintele nu vor mai fi fost de ajuns” pentru a fi povestită. La Reșița sau oriunde. Dar tot istoria ne arată că ieșirea din astfel de universuri distopice se face prin trezirea conștiinței. Oricând. Echipa proiectului „Reșița_500”, sub coordonarea lui Florin Gabriel Ionescu și a Denissei Moise, prin transpunerea scenică a piesei „AMKA”, a reușit să transmită acest lucru cum nu se putea mai bine.”, a subliniat Remus Octavian Câmpean.

Spectacolul „AMKA” se va juca și la Casa de Cultură din Caransebeș „George Suru” joi, 18 Noiembrie de la ora 18:00.

De același autor

Related Articles