[AUDIO] Pinul Negru de Banat, sărbătorit în Băile Herculane

Primăria Orașului Băile Herculane în parteneriat cu Parcul Național Domogled-Valea Cernei organizează cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului “Pinul Negru de Banat’’, în perioada 28-29 mai în Parcul Central din stațiune. Festivalul îmbogăţeşte emblema de valori a oraşului-staţiune cu simbolul habitatului Pinului Negru de Banat, specie recunoscută şi protejată la nivel european.

Organizatorii au pregătit un program diversificat pentru a oferi participanților o atmosferă de neuitat. Primăria urbei invită pe toți iubitorii de frumos, istorie și tradiții să se bucure de această manifestare devenită tradițională. Atmosfera va fi întreţinută de ansambluri folclorice din satele de pe teritoriul UAT-ului si nu numai, precum şi de interpreti de muzică populară din Banat și Oltenia de Munte.

De-asemenea are loc și o expoziţie cu vânzare de produse tradiționale.

Pentru Radio Reşiţa, consilierul judeţean din zona Băile Herculane, Doru Coşei:

Atât turiștii, cât și formațiile și ansamblurile folclorice se bucură de ospitalitatea gazdelor, unii dintre ei venind la festival chiar de la prima ediție.

Programul complet:

Sâmbătă 28.05.2022 orele 11:00 -18:00:

Parada portului popular a comunităților locale

Deschiderea oficială a festivalului

Spectacol în aer liber – Poezii în grai, obiceiuri, muzică și dans popular – formații și ansambluri ale comunităților locale:

Grupul de elevi de la Școala Gimnazială Balta

Elevii clasei a IV-a de la Liceul Hercules

Grupul elevilor de la Școala Gimnazială din Cireșu şi Verendin

Ansamblurile: ”Junii Gugulani” din Caransebeș, ”Moștenitorii” din Isverna, ”Doina Bistrei” din Zăvoi, ”Teregovița” din Teregova, ”Liliacul” din Ponoare, ”Tisa” și ”Muguri de Castan” din Tismana, ”Roua Cloșani” din Padeș, ”Bordeiașul” al Clubului copiilor din Baia de Aramă cu interpretul Ionuț Tudorescu.

Duminică 29.05.2022 orele 16:00 – 19:00

Recital: Petrică Miulescu Irimică, Gabi Stanciu şi Dani Ciolac.

De același autor

Related Articles