Orchestra de Cameră Radio la final de stagiune

Orchestra de Cameră Radio încheie stagiunea la Sala Radio miercuri, 21 iunie, ora 19:00, cu un concert-eveniment sub bagheta lui Jankó Ferenc-Zsolţ dirijor permanent al Operei de Stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea şi dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra.

Sabin Penea va fi solistul-invitat al serii, un tânăr violonist membru al Orchestrei Române de Tinereţ licenţiat al Universităţii de Muzică din Bucureşti la clasa prof. univ. dr. Gabriel Croitoru. Preocupat de interferenţele între diverse genuri muzicale, de la muzică clasică la rock, jazz şi muzică electronică, Sabin Penea a activat şi ca basist al trupei Timpuri Noi.

Uvertura la Visul unei nopţi de vară, op. 21 de F. Mendelssohn va deschide programul serii, o piesă de primă tinereţe, scrisă de autorul ei la vârsta de doar 15 ani, inspirată de piesa de teatru cu acelaşi nume, semnată de William Shakespeare. Cea de a doua compoziţie aflată pe afişul închiderii de stagiune, Concertul nr. 3 în sol major pentru vioară şi orchestră de W. A. Mozarţ face parte din aceeaşi categorie a compoziţiilor precoce, fiind scrisă de Mozarţ cu aproape un secol mai devreme decât Mendelssohn, când avea 19 ani. Seara se va încheia cu Simfonia nr. 104 în re major de J. Haydn.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanoş Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitaş în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

De același autor

Related Articles