[FOTO] “Aniversarea” în premieră pe scena Teatrului de Vest

Teatrul de Artă Deva ne-a obișnuit deja cu spectacole proprii, extrem de bine primite de publicul reşiţean. 

Premiera spectacolului “Aniversarea” ce a avut loc la Teatrul de artă din Deva, în data de 18 februarie s-a jucat pe scena Teatrului de Vest din Reşiţa, după piesa lui Anton P. Cehov “Cântecul lebedei”, în seara zilei de marţi, 10 martie.

Aniversarea” este o piesă de teatru regizată și adaptată de reşiţeanul Eugen Pădureanu, iar pe scenă alături de el a urcat actrița Roxana Olşanschi.

Este o piesă în care este prezentată condiția artistului, este vorba despre dăruire, umanitate, umilință, puterea de a te ridica și a continua.

Doamne, Dumnezeule, Anucica… Niciodată nu am simțit atâta emoție pe scândura asta păcătoasă, niciodată! Și câtă liniște și câtă împlinire a putut să treacă prin mine… Credeam că le-am trăit pe toate, dar uite câtă bucurie a apărut în viața mea. Anucica, draga mea Anucica, tu mi-ai deschis ochii fără să vrei… Acuma am priceput eu că acolo unde este măcar un strop de omenie nu-i nici bătrânețe, nici singurătate, nici boală, până și moartea e ceva relativ… Viața asta e așa un mister, iar omul, ce luptă e omul! Ce încleștare de deznădejde și speranță! Ce amalgam de bucurie și tristețe! Omul ăsta, ce îmbrățișare de întuneric și lumină!”fragment din piesa de teatru „Aniversarea”.

Spectacolul de teatru s-a jucat la Reşiţa cu avizul DSP Caraş-Severin.

Foto: Radio Romania Resita

Cele mai citite

Related Articles