O nouă premieră la Teatrul de Vest: 𝑫𝑶𝑵 𝑸𝑼𝑰𝑱𝑶𝑻𝑬, după 𝑀𝑖𝑔𝑢𝑒𝑙 𝑑𝑒 𝐶𝑒𝑟𝑣𝑎𝑛𝑡𝑒𝑠

Acest spectacol este unul de o profunzime deosebită și pune în oglindă puterea omului de a lupta și mai ales de a învinge ezitările și căderile,într-o cheie regizorală provocatoare și unică prin abordare.Este un moment de reflexie, asumare și totodată de nuanțare a sentimentelor umane.

Tânărul actor Alexandru Moldovan joacă rolul principal, poate cel mai important rol din cariera sa, dar cu siguranță va rămâne unul de referință în portofoliul său și al Teatrului de Vest, după buna colaborare pe care a avut-o cu regizorul Ion Ardeal Ieremia și partenerii de scenă.

Din distribuție mai fac parte actorii: Florin Ruicu, Camelia Ghinea, Claudiu Gabor, Robert Danci, Cezara Crețu, Dobrea Ioana, Marius Tudor, Ana-Maria Cizler, Rusalina Bona, Sorin Fruntelată, Alin Turcu și Alis Pelle.

Scenografia este semnată de Inocențiu Ieremia care, se află la cea de-a doua colaborare cu teatrul reșițean.

Sound design și muzică originală poartă semnătura unui maestru, Horea Crișovan. Videoproiecții: Iuliu Damian.

În secolul nostru în care visătorii sunt considerați cel mai degrabă nebuni, destinul lui Don Quijote cu siguranță ar fi arătat altfel. Încercam să imaginăm acest personaj, privit prin ochii sticloși ai omului contemporan.” Ion Ardeal Ieremia (regizor)

Managerul Teatrului de Vest, Florin Ionescu, privește cu optimism această premieră, dar și această stagiune, în care va continua colaborarea cu regizori cunoscuți și apreciați, după cum este și regizorul actualei premiere, Ion Ardeal Ieremia, de la Teatrul Național Timișoara.

„Principele ingeniozității”, după cum a fost denumit Miguel Cervantes, s-a născut pe 29 septembrie 1547, Alcalá de Henares şi a plecat pe 22 aprilie 1616, Madrid. Rămâne în patrimoniul universal al culturii ca romancier, poet și dramaturg spaniol, fiind considerat simbolul literaturii spaniole, cunoscut în primul rând ca autorul romanului „El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha”, pe care mulți critici literari l-au considerat primul roman modern și una din cele mai valoroase opere ale literaturii universale.

„Don Quijote de la Mancha” este capodopera literaturii spaniole. Prima parte a apărut în 1605 și s-a bucurat de un mare succes din partea publicului. În curând s-a tradus în principalele limbi europene și în prezent este una din operele cu cele mai multe traduceri din lume.

Istoria este emulul timpului, depozit al acţiunilor, martor al trecutului, exemplu şi înştiinţare a prezentului, avertisment al viitorului. Faptele mari sunt rezervate oamenilor mari”, mărturisea Miguel Cervantes.

Așadar, joi și vineri sunteți așteptați la Teatrul de Vest, de la ora 19.00, la premiera spectacolului 𝑫𝑶𝑵 𝑸𝑼𝑰𝑱𝑶𝑻𝑬 după 𝑀𝑖𝑔𝑢𝑒𝑙 𝑑𝑒 𝐶𝑒𝑟𝑣𝑎𝑛𝑡𝑒𝑠 / versiunea scenică și regia: 𝐼𝑜𝑛 𝐴𝑟𝑑𝑒𝑎𝑙 𝐼𝑒𝑟𝑒𝑚𝑖𝑎.

Rezervări bilete la numărul de telefon: 0771 654 638.

Radio România Reșița este partener media al Teatrului de Vest!

Cele mai citite

Related Articles