Marţi 7 martie, Big Band-ul Radio revine pe scena Sălii Radio, cu un nou concert din seria Jazz pe româneşte, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor. Prima parte a serii va fi dedicată memoriei lui Adrian Enescu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi compozitori şi orchestratori români contemporani, autor, printre altele, a nu mai puţin de 65 de titluri de muzică de film. Programul primei părţi a concertului va cuprinde creaţii orchestrale semnate de regretatul compozitor.

În partea a doua a concertului, alături de Big Band-ul Radio va cânta Nadia Trohin, a cărei activitate artistică cuprinde numeroase apariţii la emisiuni de televiziune şi radio, colaborări cu muzicieni români de jazz (Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Cristian Soleanu, Cătălin Milea, Alex Man, Sorin Romanescu, Pedro Negrescu, Michael Acker, George Natzis etc.), dar şi din afara ţării: Chris Dahlgren (SUA), John Betsch (SUA), Maurice de Martin şi Christian Lillinger (Germania), Peter Giron (Franţa), Olah Peter şi Jeszensky Gyorgy (Ungaria), Jerzy Ma?ek, Sebastian Frankiewicz, Micha? Jaros (Polonia). Printre festivalurile de gen la care a participat în ultimii ani se numără Sopot Jazz Festival (Polonia), Festivalul Internaţional Ethnojazz (Chişinău), Bucharest Jazz Festival şi Green Hours Fest (Bucureşti), Alba Jazz Festival (Alba Iulia), Dobrojazz (Tulcea), Posticum Jazz Festival (Oradea), Festivalul de jazz & blues (Galaţi), Ploieşti Jazz Festival ş.a.

Nadia Trohin a debutat în jazz în 2010, când a obţinut Premiul pentru cea mai bună trupă Nadia&Friends la Festivalul de Jazz de la Târgu Mureş. Un an mai târziu a participat în calitate de solist vocal la realizarea CD-ului La margine de Bucureşti, album de muzică interbelică românească şi jazz (înregistrat împreună cu Mircea Tiberian, Chris Dahlgren şi Maurice de Martin), apărut la casa de discuri Soft Music. A fost solistă a grupului Millenium cu care a înregistrat două albume (Fata sihastră şi Creştini, Crăciunul a sosit), iar între 2010 şi 2013 a fost membră a grupului vocal Jazzapella.

Pe lângă activitatea scenică, artista susţine şi o intensă activitate didactică: din 2011 predă la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, unde se ocupă de pregătirea vocală a viitorilor actori. De asemenea, în prezenţ este cadru didactic asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia jazz.

Concertul este dedicat campaniei Auzul e un dar. Nu-l ignora!, susţinută de Televiziunea Română şi Radio România şi iniţiată de Asociaţia Audiologilor din România, cu scopul de a atrage atenţia asupra necesităţii unui program de screening auditiv la nivel naţional în rândul nou-născuţilor din România.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanoş Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitaş în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.