[AUDIO] Muzică pentru viață – O nouă poveste de Crăciun la Reşiţa

Campania umanitară ”Muzică pentru viață” se desfășoară pentru a cincea oară în centrul municipiului Reșița.

Studioul Teritorial Radio România Reșița  organizează în perioada 16.12.2022-23.12.2022 , o campanie de strângere de fonduri pentru ”Asociația pentru ajutorarea copiilor bolnavi cu afecțiuni hemato-oncologice Patricia Popa”.

De peste 20 de ani, Asociatia Patricia Popa oferă o mână de ajutor pentru copiii bolnavi de cancer. Din păcate, pentru Patricia nu s-a mai putut face nimic, dar ea trăieşte prin toţi ceilalţi copii care primesc îngrijire şi tratament.

Într-un salon de oncologie, suferinţa se vede, se simte. Este locul unde şi copiii luptă cu o boală nedreaptă. Ţintuiţi într-un pat, îşi petrec zilele între analize şi proceduri.

După ce afli că ai un copil care are  cancer, începi să îți măsori viața in cifre, declară fondatoarea asociației, Lia Popa.

Asociația Patricia Popa s-a înființat în anul 1999, după decesul Patriciei, și are ca scop ajutorarea copiilor bolnavi de cancer. Asociația colaborează direct cu secția de hemato-oncologie a spitalului de copii Luis Turcanu  Timișoara.

Fondurile asociației provin din donații și sponsorizări din partea unor firme din țară și străinătate, de la persoane fizice, din organizarea unor acțiuni publice, concerte de binefacere, etc. În acest sens timp de 12 ani s-au organizat  concerte simfonice în Franța, prin intermediul unei asociații din Germania au fost aduse medicamente pentru spital.

In beneficiul copiilor bolnavi de cancer a fost amenajată  în spital o sală de joacă utilată și mobilată complet, toate saloanele au fost dotate cu televizoare, in tot spitalul au fost montate instalații de climatizare, secția a fost dotată cu aparatură medicală, lenjerii de pat, prosoape și instalații pentru dezinfecția mâinilor.

S-au plătit analize medicale  care nu pot fi efectuate în România, iar în ultimii trei ani asociația s-a axat pe cumpărarea de medicamente citostatice și medicamente pentru secția de transplant medular. Aceste medicamente nu se găsesc la noi în țară și sunt foarte scumpe, părinților fiindu-le aproape imposibil achiziționarea lor.

Donează pentru copiii bolnavi de cancer! Împreună schimbăm destine!

De același autor

Related Articles