Muntele Mic Vertical Race, Muntele Mic

Muntele Mic Vertical Race este un eveniment care se va desfăşura cu startul în comuna Turnu Ruieni localitatea Borlova în 21 mai 2016, aflat la prima ediţie, o premieră pentru meleagurile bănăţene, adresat alergătorilor montani profesionişti şi amatori din ţară şi de peste hotare si desfasurat in cadrul manifestarilor Europarc – Ziua Europeana a Parcurilor impreuna cu actiunea Asociatiei Altitudine Banat la Poiana Marului in proiectul Range Junior in Muntii Tarcu.

Concursul constă în parcurgerea contra-cronometru a unui traseu compus dintr-o singură urcare. Concursul se va desfăşura sâmbătă 21.05.2016, intervalul orar 09.00 – 14.00, cu categoriile Open Masculin şi Open Feminin, traseele fiind trasate pe drumuri forestiere, poteci turistice amenajate şi neamenajate, cu măsurile de siguranţă prevăzute de reglementările existente. Intre orele 9.00-10.30 doritorii se pot inscrie la fata locului – baza telescaunului de la Muntele Mic. Startul competiţiei se va da la baza Telescaunului Muntele Mic la ora 11.00 iar primii 700 m ai traseului de concurs se parcurg pe drumul judeţean DJ608A apoi traseul se va desfăşura exclusiv pe potecile montane. Intre orele 11.00-11.10 se pot institui restrictii temporare de trafic pe portiunea din DJ608A in lungime de 700 m de la baza telescaunului catre Muntele Mic.

Evenimentul se desfasoara cu sprijinul Primăriei Turnu-Ruieni, al Consiliului Judeţean Caraş-Severin – Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat, al Bazei Experimentale Caransebes din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvolate in Silvicultura, al Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Caras-Severin, al Inspectoratului Judetean de Politie si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Caras-Severin si cu suportul medical asigurat de catre Ambulanta NEUROMED Timisoara. Tuturor acestora organizatorii le multumesc pentru ajutor.

Sportivii participanti vor fi recompensati de catre organizatori cu sprijinul sponsorilor: Decathlon Timisoara, Smartfit Studio Timisoara, Nutrend, EchipMont Ploiesti. La sfarsitul competitiei, cu totii sunt asteptati la o masa calda si o bere / suc la pensiunea Coco Galescu intre Borlova si baza telescaunului, acolo unde doritorii pot avea parte de un masaj de recuperare dupa efort oferit de echipa Massage Garage a C.S.Tibiscus. Si acestor sponsori le multumim in numele organizatorilor si al sportivilor.

Dorim să vă mulţumim pe aceată cale pentru faptul că veţi răspunde cu solicitudine solicitarii noastre de a publica acest material de presa.

Cele mai citite

Related Articles