[AUDIO-FOTO] Mulțumim! Cea de-a 5-a ediție a campaniei umanitare “Muzică pentru Viață” a fost o reușită

Căsuța de sticlă din centrul municipiului Reșița și-a închis aseară porțile. Cea de-a 5-a ediție a campaniei umanitare “Muzică pentru Viață” a fost o reușită. Obiectivul a fost atins! Cu sprijinul oamenilor cu suflet din toate colțurile țării echipa Radio România Reșița a reușit să adune o sumă importantă ce depășește 123.000 de lei pentru Asociația Patricia Popa care sprijină la rândul ei secţia hemato-oncologică din cadrul Spitalului de Copii, Louis Țurcanu din Timișoara.

Campania Muzică pentru viață nu s-a încheiat ci continuă până la finalul lunii decembrie în online iar oamenii care nu au reușit să ajungă la căsuța de sticlă au acestă oportunitate. Cum arată însă retrospectiva celor 7 zile de campanie aflăm de la managerul Laura Sgaverdea:

Noi am fost aici de dimineața până noaptea târziu, este interesant de unde am avut atâta energie. Energia ne-a venit cu siguranță de la cei care ni s-au alăturat, de la oamenii pe care i-am văzut donând un leu pentru că nu aveau mai mult. Nu că nu ar fi vrut și 2 lei și 3 lei am spus-o și probabil că am să rămân cu acea imagine. Bătrâna care a pus 10 lei și apoi monede de un ban. După ce am stat de vorbă cu doamna doctor Smaranda Arghirescu de la hemato-oncologie de la Spitalul Louis Țurcanu, am înțeles câtă nevoie este de medicamente. Treaba noastră a fost să adunăm banii pentru achiziționarea tratamentului necesar micuților, pentru că am înțeles cât e de scump, am înțeles că lipsește.

Recunosc și oficialii acestei țări că sunt mari probleme când vine vorba de tratamentul copiilor, de tratamentul oncologic. Așa că am avut putere. Le spuneam micuților care au venit în căsuța noastră cine salvează o viață, salvează lumea! Noi suntem atât de norocoși că suntem bine și că putem lupta pentru alții, care, din nefericire, nu au avut parte de acest noroc. Crăciunul e aici, ne bate la ușă, noi vom fi cu toții fericiți, cu masa plină, bogată, îmbelșugată. Nouă nu ne cresc leucocitele, nu le măsurăm în fiecare moment… rudele, apropiații, familia ne va fi alături. Ori ei ce au? Pe mama și dorința de a trăi, ori cred că acesta este motivul pentru care am fost bine în fiecare zi și fericită. Și cred că am făcut minuni împreună. Noi și cei care ne ascultă. Așa este. Oamenii au venit de pretutindeni, nu e o exagerare, chiar au coborât de pe autostradă și dacă s-ar fi oprit să intre în Lugoj. Mi se părea că e un gest minunat că se abat 10 kilometri dar drumul de la Lugoj și până la Reșița consumă bani, timp să te duci și să te întorci, pierzi 3 ore și să mai și donez. Oameni care ne-au ascultat la radio pe drum, venind de la Cluj. Toate lucrurile acestea îți dau forța aceea că tu poți, că ești aici cu o misiune clară și este clar că am avut o misiune. Încă o dată subliniez nu am cunoscut asociația Patricia Popa, nu am văzut-o pe doamna doctor Lia Popa până ieri întâmplător, cineva habar n-am, nici nu mai știu cum s-a întâmplat c-am ajuns la această asociație. Doamne ajută că nu cunosc în momentul acesta niciun copil bolnav. N-am făcut-o din dorința personală de a ajuta pe cineva. Am făcut-o pur și simplu din dorința de a ajuta, de a salva viețile acelea care au nevoie de ajutor.

Și oamenii au venit din toate colțurile țării, din tot județul nostru, de pe sate și spuneam și în ultima zi a campaniei că cei care n-au putut să vină au trimis pe cineva cu bilețele, să spunem clar de unde vin și cât au putut ei să doneze. Nu este fabulos și niciodată în cuvinte n-o să poți descrie emoția pe care o trăiești în căsuța de sticlă.

Doamna doctor Popa mi-a trimis un mesaj pe care uită, chiar am să-l împărtășesc cu tine pentru că este emoționant, doamna doctor, până ieri nici ea n-a știut exact cine suntem și ce facem. Ne-a dat like-uri pe facebook, dar de ieri spune așa: Mulțumim! Încerc să mă adun după ziua asta. Impactul a fost foarte mare pentru mine, e mult mai puternic când îl trăiești pe viu, acolo la voi. Am simțit că ceea ce faceți, voi faceți cu sufletul. Mulțumesc încă o dată pentru ceea ce am trăit acolo cu voi. Și doamna Popa ne mai scrie într-un mesaj extrem de interesant și emoționant: Rămâi cumva pe gânduri, ascult și reascult povestea mea și o simt pe Patrice atât de aproape de mine că mi-e teamă la gândul că această senzație va dispărea. Acum e aici cu mine și pentru asta vă mulțumesc și cred că am spus tot ce a însemnat această campanie și faptul că noi am reușit să adunăm o sumă importantă reflectă clar că oamenii au înțeles din cât au avut, au venit și au donat.

Aici, în centru, se încheie campania, dar în online ea va continua până în data de 31 decembrie. Oamenii pot să doneze, uite, îți dau un exemplu Ana Popa o știe toată lumea care ascultă Radio Reșița, pe lângă faptul că ne-a trimis 100 de euro mi-a cerut numărul de telefon al doamnei doctor Popa, luându-și angajamentul că de acum, lunar va trimite cât va putea ca să susțină asociația pe care doamna Popa o are. Despre asta este vorba.

Și, ca o concluzie finală, în căsuța de sticlă am simțit recunoștință, respect și bunătate. Aceste trei sentimente le-am trăit și mă simt recunoscătoare pentru că am avut ocazia să trăiesc astfel de emoții. E tot ce pot să spun și încă o dată, un mare MULȚUMESC!”

Impresionați de drama copiilor care suferă de cancer, oamenii au venit din toate colțurile țării pentru a face o faptă bună.

Am venit să donăm pentru copii cu cancer. Ne-a părut rău pentru copiii care stau în spitale și care nu pot ieși afară să joace cu alții. Foarte impresionantă această campanie, ne-au dat lacrimile. Mulți oameni au venit să doneze ventru această cauză.

Îmi pare rău că nu am mai mult să pot să ajut mai mulți copii. Am venit din Cluj și pe drum spre părinții soțului meu, am zis să ne oprim să facem și noi o donație. Un mic gest. Am venit din Dalboșeț ca să ajutăm copiii bolnavi de cancer”.

Și medicul Lia Popa, președintele asociației, Patricia Popa, beneficiarul direct al acestei campanii umanitare, apreciază cu emoție și lacrimi în ochi, gestul oamenilor care au dat dovadă de solidaritate. Lia Popa:

“E o căsuță magică aici, e incredibil ceea ce faceți voi, prin faptul că oamenii încă empatizează cu alți oameni este nemaipomenit. Înseamnă că mai există speranță pentru omenire. Nici nu contează suma în fond și la urma urmei, nu, nu asta este important. Sigur, banii sunt foarte bine veniți. Săptămâna trecută am luat în valoare de 10.000 de euro medicamente. Banii sunt foarte bine veniți, contează gestul acestor oameni cu suflet”.

Trupa Phaser, Maryliss & Cover Up, Mona Ilarion și soprana Ana-Maria Stănoia s-au alăturat din nou campaniei umanitare și au adus în dar tuturor ascultătorilor “Muzică pentru Viață”.

Nume importante din domeniul medical, artistic, cultural și sportiv au susținut această campanie umanitară, felicitând echipa Radio România Reșița pentru inițiativa de a ajuta micuții care suferă de cancer. Este vorba despre: secretarul de stat în MAI, Raed Arafat-șeful DSU, senatorul PNL, Nicoleta Paulic-președintele Comisiei de Apărare din Senat, Cezar Irimia-președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, Radu Gănescu-președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, Mihai Leu primul român campion mondial la box dar și campion național de raliu, Leonard Bărăscu-președintele Federației Sanitas din România, Cristian Oancea-managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, Daniel Coriu-președintele Colegiului Medicilor din România, Dorica Da-președintele Alianței Naționale pentru Boli și Cancere Rare, vicepreședinte EURORDIS, Dorel Săndesc-vicepreședintele Societății Române de ATI, prorectorul Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, Gheorghe Nodiți-șeful Clinicii de Chirurgie Plastică Casa Austria Timișoara, cântărețul și compozitorul Laurențiu Duță de la 3 Sud Est, Virgil Păunescu-managerul Oncogen Timișoara și Valeriu Borugă-managerul OncoHelp Timișoara.

Și ministrul Sănătății Alexandru Rafila a acceptat să vorbească, în EXCLUSIVITATE, în cadrul campaniei umanitare despre problemele sistemului oncologic și a felicitat echipa Radio România Reșița pentru inițiativă, menționând că aceste acțiuni au o abordare constructivă.

Povestea merge mai departe. Vă mulțumim oameni frumoși și buni, succesul acestei acțiuni vi se datorează în totalitate!

Cele mai citite

Related Articles