Mesaj al Preşedintelui Director General

La împlinirea celor 90 de ani de la apariţia radioului public românesc, Preşedintele-Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a transmis următorul mesaj:

Dragi colegi,

Sunt onorat şi deopotrivă bucuros să fim azi împreună, la aniversarea celor 90 de ani de Radio România. Am ajuns aici datorită talentului, inspiraţiei, profesionalismului, devotamentului tuturor celor din viaţa cărora a făcut sau face parte Radioul public.

Există câteva trăsături de identitate, comune tuturor entităţilor corporaţiei, care impun atenţiei Radioul public şi care fac ca acesta să treacă proba timpului: onestitatea, seriozitatea şi exigenta profesională. Cred cu tărie ca cel mai important lucru pe care l-a făcut Societatea Română de Radiodifuziune în cei 90 de ani de existenţă a fost câştigarea încrederii a milioane de ascultători. Sunt peste 4,5 milioane de oameni care aleg zilnic posturile Radio România, pentru toate lucrurile bune pe care le găsesc aici: ştiri, reportaje, informaţii, cultură, sport, muzică, divertisment, timp liber.

Doresc să vă mulţumesc pentru ceea ce este astăzi Radioul public, pentru eforturile pe care le faceţi să consolidaţi încrederea milioanelor de ascultători în cuvântul rostit la microfonul oricăruia dintre posturile Societăţii Române de Radiodifuziune, pentru sălile pline şi emoţia pe care o transmiteţi la fiecare concert al Orchestrelor şi Corurilor Radio, pentru milioanele de vizitatori ai Târgurilor de Carte Gaudeamus, pentru consecvenţa cu care va străduiţi să aduceţi teatrul radiofonic în casele oamenilor şi pentru toate proiectele internaţionale pe care le creaţi an de an şi care fac din Radio România una dintre cele mai respectate instituţii media din Europa.

Sunt încrezător că vom rămâne şi de acum încolo în sufletele milioanelor de români care ne răsplătesc cu încrederea pe care ne-o acordă în fiecare zi.

Vă mulţumesc tuturor şi vă doresc, cu prietenie, La Mulţi Ani!

Georgică Severin

Preşedinte Director General