Marcel Iureș – Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest

Actorul Marcel Iureș va deveni membru de onoare al comunității UVT, fiindu-i acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

Important actor român de compoziție, Marcel Iureș a primit de două ori titlul de cel mai bun actor de teatru din România, activitatea sa artistică fiind legată în principal de teatru.

Din 1995, Marcel Iureș este președinte al Fundației Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele celei de-a doua scene independente de teatru din România.

Cariera internațională a lui Marcel Iureș este legată de câteva roluri în filme, dintre care cele mai cunoscute sunt: „Amen”, „Războiul lui Tom Hart”, „Misiune: Imposibilă”, „Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirului” și „Pacificatorul”.

Performanțele sale artistice în domeniul teatral sunt legate și de importante roluri în teatrul de televiziune (înainte de 1990) și în teatrul radiofonic național.

Din 2004 este președintele Festivalului Internațional de Film Independent „Anonimul”. În 2006, a dublat în română vocea lui Doc Hudson, în producția Pixar/ Disney Mașini. În 2007 a semnat lectura audio-book-ului „Remember – Mateiu Caragiale”.

Intrarea la ceremonia de acordare a titlului de onoare se va consuma luni, 5 martie de la ora 10.00, iar participarea publicului este liberă.

De același autor

Related Articles