Stela Popescu Natiune

Luni, 21 decembrie, la ora 11:00, la clubul de la hotelul Ramada Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, Teatrul Naţional Radiofonic o sărbătoreşte pe marea actriţă Stela Popescu, la împlinirea vârstei de 80 de ani, prin lansarea premierei radiofonice a spectacolului Naţiune, fii deşteaptă!, scenariu de Niculae Urs după farsa Conu Leonida faţă cu reacţiunea, de Ion Luca Caragiale. În distribuţie: Stela Popescu, Niculae Urs şi Adriana Trandafir. Spectacol realizat cu sprijinul farmaciilor Catena.

„Stela Popescu şi-a câştigat, în primul rând, dreptul de a fi o actriţă de succes. Impresarii o caută, afişele o „pun la zid”, secretarele îi deschid uşile, cu zâmbetul pe faţă, iar publicul o aplaudă, uneori frenetic. Ea nu poartă numai norocul de a fi posesoarea unui talent extraordinar; ea şi-a construit cariera prin efortul de a face faţă talentului său…”, nota regretatul om de teatru Aurel Storin. Un argument în plus, pentru a susţine această afirmaţie este şi premiera radiofonică, inspirată din capodopera lui Ion Luca Caragiale, semnată de maestrul Dan Puican. Montarea îi oferă marii actriţe o partitură de anvergură, pe măsura talentului său excepţional iar pentru publicul ascultător este un prilej de a se bucura de reîntâlnirea cu unul dintre idolii săi. În viziunea lui Dan Puican, cuplul Conu Leonida-Coana Efimiţa, interpretat de Niculae Urs şi Stela Popescu şi potenţat de intervenţia energică şi plină de haz a Adrianei Trandafir în rolul slujnicei Safta, capătă valenţe de universalitate, demonstrând, o dată în plus, actualitatea operei caragialiene. Spectacolul se adaugă zecilor şi sutelor de roluri, interpretate de Stela Popescu, la teatrul radiofonic ori în emisiunile de divertisment, creaţii artistice care alcătuiesc o carieră radiofonică impresionantă, spectacole de referinţă, care stau mărturie talentului său incontestabil, nealterat de timp, bucuriei de a trăi, cu aceeaşi intensitate, emoţia artistică, dorinţei de a se dărui publicului.

Aşadar, vă invităm alături de noi, la evenimentul de lansare a spectacolului radiofonic Naţiune, fii deşteaptă!, scenariu de Niculae Urs după farsa Conu Leonida faţă cu reacţiunea, de Ion Luca Caragiale. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: Patricia Prundea. Redactor: Irina Soare. Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Dan Puican.