Kolozsvári Rádió, sărbătoreşte Radio România cu un maraton-ştafetă de 24 de ore

Astăzi, 31 octombrie, începând cu ora 10:00, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de Radio România, respectiv a 2 ani de emisie zilnică de 24 de ore în limba maghiară, Kolozsvári Rádió va emite timp de 24 de ore, în direct, o întreagă emisiune. Toţi membrii redacţiei minorităţi participă la maraton, iar băţul de ştafetă va fi microfonul.

În urmă cu un an, patru colegi s-au închis în cabina de emisie si au transmis în direct timp de 24 de ore, 24 de minute şi 24 de secunde. Anul acesta, fiecare membru al redacţiei participă la maraton, iar emisiunea în direct nu se va desfăşura doar între zidurile studioului, ci vor fi mai multe transmisiuni directe din diferite locatii din oraş. Dintre evenimentele din afara studioului, cele mai interesante se anunţă a fi transmisia dintr-un centru aşa numit anarchist sau discuţia la o cafea, împreună cu ascultătorii, într-o librărie, dar nu trebuie ratate nici party-urile din noaptea de Halloween.

Colegele care nu se pricep la fotbal vor transmite în direct un meci din Cupa României, pe parcursul căruia vom afla ce este offside-ul, când sunt prelungiri, ce doare mai mult naşterea sau un fault la tibie şi care sunt fotbaliştii cei mai frumoşi.

Exact la ora 24:00 începe ora de horror, când criminalul cu manuşa plină de sânge va intra în studio. Pe parcursul maratonului-ştafetă vom depăna amintiri cu colegi pensionaţi, vom descoperi lumea povestilor, vom găti în bucătăria ştiriştilor, vom analiza sufletul poeziilor, ne vom aminti de discotecile de altădată şi vom cânta, la propriu, Kolozsvári Rádió.

O zi de naştere nu este adevarată fără surprize şi cadouri. Surpriza va fi anunţată după începerea maratonului, iar la sfârsitul celor 24 de ore un ascultător norocos va câştiga un weekend la un hotel wellness din judeţul Harghita.