Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire – pe scena Festivalului de Internaţional de Teatru de la Sibiu

Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire” de Rainer Werner Fassbinder, regizat de Eugen Jebeleanu şi produs de Teatrul German de Stat Timişoara, va urca pe 1 iulie pe scena Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, la Fabrica de cultură – Sala Lulu (Str. Triajului, nr. 1-3). FITS se desfăşoară în acest an în perioada 24 iunie – 3 iulie 2022, tema este „Frumuseţea„, iar programul cuprinde aproape 770 de evenimente, cu 3.300 de invitaţi din 75 de ţări, în 70 de spaţii de joc.
Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire„, potrivit unei cronici publicate de criticul Oana Stoica, a fost unul dintre cele mai bune spectacole ale stagiunii trecute la nivel naţional. Spectacolul lui Eugen Jebeleanu nu numai că a fost şi este bine primit de public, dar a primit şi cronici elogioase.

Bruno lucrează pentru Elisabeth în compania acesteia, care produce aşa zise pungi minune, pungi cu dulciuri sau jucării, precum cele care încă se mai vindeau în Germania la zeci de ani după cel de-al Doilea Război Mondial. Bruno visează de fapt la o viaţă diferită, dar o lasă pe Elisabeth să îl întreţină. Ingrid vrea să devină cântăreaţă, Marie e cu Erich, iar Helga e cu Paul. Frustrarea şi plictiseala domnesc în suburbia germană în care locuiesc tinerii. Dar când apare grecul Jorgos, micuţa lume se întoarce cu susul în jos. Xenofobia, invidia şi ura izbucnesc.

Cu: Niko Becker, Isa Berger, Ioana Iacob, Daniela Török, Olga Török, Oana Vidoni, Harald Weisz, Rareş Hontzu, Alex Mihăescu, Radu Brănici.
Regie: Eugen Jebeleanu; Asistenţă de dramaturgie: Yann Verburgh; Asistenţă de regie: Anastasia Drăgoi; Decoruri şi costume: Velica Panduru; Asistenţă de scenografie: Sabina Reus; Video Design: Marius Panduru; Sound Design: Alex Halka; Foto-Video: Ovidiu Zimcea; Machiaj: Bojita Ilici; Construcţie decor: Tukuma Works; Regie tehnică: Adrian Georgescu, Costinel Stănescu.
Spectacolul beneficiază de supratitrare în limba română şi engleză.

De același autor

Related Articles