[FOTO] Iubindu-L pe cel Răstignit, credincioşii reşiţeni se îndreaptă spre sărbătoarea Luminii

[UPDATE] Manifestarea ecumenică de pregătire a marii sărbători a Învierii Domnului, “Iubindu-L pe cel Răstignit ne îndreptăm spre sărbătoarea Luminii”, ajunsă anul acesta la cea de-a XVI-a ediţie, a întrunit în după-amiază zilei de joi, 30 martie credincioşii de toate confesiunile din Reşiţa alături de îndrumătorii spirituali ai celor două biserici surori, ortodoxă şi romano-catolică, la Centrul cultural german din oraş.

Despre mesajul călăuzitor de pe Calea spre Înviere, propus ca temă de dezbatere, în perioada Postului Paştilor, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeşului, arhimandrit dr. Casian Ruşeţ, prezent la eveniment, a precizat pentru Radio Reşiţa:

Cuvinte de suflet pentru credincioşii care au participat la eveniment a rostit şi arhidiaconul romano-catolic al Banatului Montan, părintele Veniamin Pălie.

La întrunire au fost prezenţi şi parohul Bisericii ortodoxe române din cartierul Muncitoresc, părintele Cristian Rădulescu, precum şi dr. în teologie Ela Ştefănescu din partea confesiunii greco-catolice.

Manifestarea a inclus şi o expoziţie de fotografii despre Sfântul Mormânt din Ierusalim, cu imagini realizate de părintele Petru Berbentia. Incursiunile muzicale la tema dezbătută au fost susţinute la violoncel de prof. Diana Silaghi şi elevul Ian Dinuţ de la Liceul de Artă “Sabin Păuţa” din oraş.

***

Centrul German „Alexander Tietz“ din Reșița va găzdui joi, 30 martie de la ora 15.45 manifestarea ecumenică, pregătitoare a marii Sărbători a Învierii Domnului, „Iubindu-L pe cel Răstignit, ne îndreptăm spre Sărbătoarea Luminii”, ajunsă anul acesta la ediția a XVI-a.

La eveniment participă arhim. dr. Casian Rușeț – consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului și părintele Veniamin Pălie – arhidiacon romano-catolic al Banatului Montan și preot-paroh al parohiei romano-catolice „Maria Zăpezii” din Reșița.

În cadrul amnifestării va fi prezentat şi vernisajul expoziției de fotografii „Sfântul Mormânt din Ierusalim” cu imagini realizate de părintele Petru Berbentia.

Incursiuni muzicale vor fi susţinute de prof. Diana Silaghi și elevul Ian Dinuț.

De același autor

Related Articles