„ÎN BANAT DE SĂRBĂTORI” – Spectacol folcloric la Cinematograful Dacia din Reşiţa

Ansamblul Bârzava organizează în 20 decembrie, la Cinematograful Dacia din Reşiţa, a X-a ediție a spectacolului „În Banat de Sărbători”.

În acest an vor urca pe scenă îndrăgiții interpreți de muzică populară Petrică Miulescu Irimică, Andreea Voica, Camelia Bojin Ceocu, Consuela Grigoriu, Nicolae Duț și Cătălin Târu. Iubitorii de muzică populară vor avea parte şi de suite de dansuri din Banatul de Munte, tradiții și colinde, puse în scenă de cei peste 70 de copii ai Ansamblului Bârzava Junior.

Spectacolul se va desfășura în sala Cinematografului Dacia, în data de 20 decembrie 2021, cu începere de la ora 18:30. Accesul se va realiza pe baza invitațiilor puse la dispoziție gratuit. Acestea pot fi ridicate de la casieria cinematografului, în limita locurilor disponibile.

Ansamblul Bârzava a luat ființă din dorința autorității locale de a păstra vie tradiția și identitatea Banatului de Munte. În cei 11 ani de activitate, ansamblul s-a bucurat de recunoștința publicului în fața căruia a evoluat atât în țară, cât și în străinătate, unde au reprezentat cu mândrie și demnitate Reșița. În repertoriul ansamblului și-au lăsat amprenta maeștri coregrafi precum: Lăiță și Brândușa Stănescu, Marius Ursu, Senadin Krastici, Marin Barbu, celebrul coregraf cunoscut ca Nea Marin.

De același autor

Related Articles