Împreună suntem mai puternici! Interesul pentru caritate și pentru sport aduc județul Caraș – Severin în cursa „Timotion Everywhere 2019”

În județul Caraș – Severin există numeroși oameni cu suflet mare, inimoși, și generoși, care se gândesc la binele apropelui și care sunt interesați de activități de voluntariat. Dovada o constituie înscrierea și participarea elevilor liceului teoretic “General Dragalina” din Oravița și a locuitorilor orașului Caransebeș în cursa Timotion Everywhere 2019 – dedicată celor care doresc să se alăture curselor Timotion, dar nu se află în Timișoara în data de 14 aprilie 2019.

Mobilizarea comunităților cărășene pentru participarea la Timotion Everywhere 2019 a fost realizată de Radio Reșița, al cărui manager – Laura Sgaverdea – este ambasador și campion al Asociației OncoHelp pentru proiectul acesteia “Oferim confort pacienților bolnavi de cancer!” – înscrs în cursa Timotion 2019.

Concret, cursele Timotion Everywhere vor avea loc în județul Caraș – Severin, după cum urmează:

  • Caransebeș – joi, 11 aprilie 2019 în parcul Teiuș – începând cu ora 15,00
  • Oravița – vineri, 12 aprilie 2019 – începând cu ora 11,00 – startul se va da din fața Liceului Teoretic „General Dragalina”. Concurenții vor avea de parcurs un traseu de aproximativ 2 km.

La aceste evenimente poate participa oricine, indiferent de vârstă – fie prin înscrierea în cursă până în 31 martie – aici (https://www.timotion.ro/inregistrare/) fie prin realizarea unei donații – aici (https://www.timotion.ro/cui-sa-donezi/). Nu uitați să alegeți – pentru cursă sau donație proiectul Asociației OncoHelp – “Oferim confort bolnavilor de cancer!”.

La startul fiecărei curse va exista și o urnă în care se vor putea face donații pentru această cauză.

„Vrem să schimbăm ceva în societatea actuală, să creăm o lume mai frumoasă, o lume ce dorește să practice un sport și să se implice în acțiuni umanitare. Consider, că această manifestare în care Radio Reșița ne-a ales ca parteneri este un lucru extraordinar. Nu facem doar o simplă donație, prin acest eveniment reușim să transmitem un mesaj referitor la ceea ce înseamnă mișcarea în viața noastră.

La auzirea acestei vești, atât elevii mei, cât și profesorii, au avut o reacție fantastică. Chiar dacă unii dintre ei nu participă la cursă, au făcut totuși o donație pentru că au înțeles ce înseamnă OncoHelp și sprijinul pe care îl oferă bolnavilor de cancer” a declarat prof. Cosmin Ciorman de la Liceul Teoretic “General Dragalina” din Oravița

Pentru mine implicarea emoțională este destul de mare. Fiul meu, Radu Dragomir, a ales să fie medic oncolog. Spun că foarte multe persoane din Caransebeș și zona limitrofă trec pragul Clinicii Oncohelp, unde sunt tratate cu reponsabilitate și pricepere de specialiștii acestei clinicii. Mă bucur mult că Radio Reșița s-a implicat, așa cum o face întotdeauna,în aceste gen de proiecte de suflet. La nivel local avem și noi ambasadorii noștri, atleții și sportivii care au reprezentat cu mândrie orașul nostru pe plan internațional: Liliana Dragomir, Iuliana Enache, Cornel Galescu. Împreună cu noi vor alerga și atleții veterani ai Caransebeșului, coordonați de Petrișor Radaa declarat antrenorul federal de la CSS Caransebeș, Cristian Dragomir.

Proiectul „Oferim confort pacienților bolnavi de cancer!” își propune înlocuirea mobilierului de spital existent cu o nouă garnitură de paturi electrice – cu 3 funcțiuni, saltele impermeabile și noptiere, asigurând astfel condiții de internare moderne, confortabile și ergonomice pacienților bolnavi de cancer. Valoarea totală a proiectului este de 442.000 lei, din care dorim ca prin înscrierea în cursa Timotion 2019 să adunăm suma 56.100 lei. Diferența va fi acoperită din fondurile proprii ale Asociației OncoHelp din Timișoara, precum și din alte donații ale oamenilor sufletiști din comunitate.

***

TIMOTION este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri, organizat de Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală:

  • să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității
  • să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune.

La apelul de proiecte lansat de organizatorii Timotion de la finalul lui 2018 s-au inscris 27 de proiecte din Timis, Arad, Caraș – Severin si Hunedoara. Din acestea, în cursă au rămas 20 de proiecte.