[VIDEO] Gregory Porter în premieră la Reșița

Gregory Porter concertează în premieră la Reșița, pe 4 august, în centrul civic. Biletele pot fi achiziționate AICI De asemenea, Primăria a pus în vânzare şi bilete în format fizic la punctele de vânzare din Centrul Civic şi Parcul Tricolorului.

Gregory Porter e Vocea. Vocea generației sale de muzicieni și primul nume din jazz-ul mondial. Americanul e un vocalist total –nu doar pentru că stăpânește și transformă întreg spectrul gospel, blues, R&B și soul – ci și pentru că o face în fața unui public eterogen, cu preferințe muzicale dintre cele mai diverse.

Pentru cei cărora le place să asculte o piesă în totalitea ei, versurile completează liniile melodice în piesele lui Porter, aducând o traducere în cuvinte a trăirilor transpuse prin instrumente. Astfel, piesele lui Porter vorbesc despre bucurie si tristețe, despre relații, despre bunătate, despre Dumnezeu, despre suflet. Merg către interior și ating corzi emoționale, solistul părând a fi în empatie cu fiecare dintre ele atunci când își folosește vocea pentru a le reda.

  • Porter, un mama`s boy autentic – după cum se declară, a fost până la 40 ani un secret bine păstrat. Apoi, oamenii i-au auzit vocea care vine ca un colac de salvare în caz de scufundare și te conduce lin prin apele tulburi. A fost nevoie de peste zece ani de momente bune și momente grele strânse laolaltă în viața lui Porter, ca secretul să poată ieși la iveală pentru o lume-ntreagă. După o perioadă de concerte în cluburile de jazz din Harlem, muzicianul – care a deraiat brusc de la o carieră promițătoare ca fotbalist din cauza unei accidentări ireparabile la umăr -, înregistrează albumele Water în 2010 și Be Good în 2012. Recunoașterea internațională vine odată cu apariția pe piață a discului Liquid Spirit, scos de Blue Note Records în 2013, disc care a intrat în Top Ten UK Charts cu vânzări de peste 100.000 de unități și care i-a adus lui Gregory Porter primul Grammy.

Gregory Porter e departe de a fi tributar unei zonei clasice sau de standards. Vocea lui nu e doar extraordinară, ci și originală, în toate sensurile, artistul făcând dintr-o muzică destinată inițial protestului, o chemare din suflet căreia nu-i poți opune rezistență.

De același autor

Related Articles