Gaudeamus 100 – ediţie aniversară la malul mării

Gaudeamus, cel mai longeviv şi mai îndrăgit târg de carte din România de peste douăzeci de ani, a ajuns acum la ediţia cu numărul 100. Pe care o vom sărbători cum se cuvine la malul mării, în momentul de vârf al sezonului estival.

Nu avem tort cu 100 de lumânări (cel puţin deocamdată!), ci o mulţime de surprize şi cadouri pentru invitaţi: zeci de evenimente editoriale şi muzicale oferite de Radio România, numeroase concursuri derulate în incintă, pe posturile Radio România şi online şi o ofertă de carte atractivă şi generoasă. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care cititorii aflaţi în vacanţă la malul mării sunt aşteptaţi la Târgul Gaudeamus Litoral, ediţia a IX-a.

Evenimentul, componentă a Caravanei Gaudeamus, este organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Constanţa, în perioada 12 – 16 august în Piaţeta Perla din Mamaia. Zilnic, între orele 15:00 şi 23:00, o mare de cărţi îi aşteaptă pe turişti şi pe constănţenii iubitori de carte pentru o doză estivală de cultură.

În premieră în acest an, Târgul Gaudeamus Litoral este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa. Preşedintele de onoare al acestei ediţii va fi domnul Decebal Făgădău, primarul oraşului Constanţa.

Printr-o fericită coincidenţă, în această vară se împlinesc şi 50 de ani de la inaugurarea Radio Vacanţa, postul de radio emblemă pentru litoralul românesc timp de zeci de ani. Dubla aniversare va fi marcată printr-o serie de concerte susţiute în premieră la Gaudeamus Litoral de orchestrele Radio România, pe scena amenajată în Piaţeta Perla. Trei seri, trei orchestre, mai multe genuri muzicale şi un mix cultural (carte şi muzică) atractiv şi accesibil, prezentat la cele mai înalte standarde.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc sâmbătă, 12 august, la ora 17:00.

Nu rataţi nici expoziţia aniversară Gaudeamus 100, care va reuni 100 (evident!) de fotografii de la cele 99 de ediţii care au avut loc în întreaga ţară de-a lungul timpului! Un memento fotografic care aduce împreună momente emoţionante sau amuzante, porterete de scriitori îndrăgiţi sau „simpli” pasionaţi de carte, în care, dacă sunteţi vizitatori fideli, poate veţi avea surpriza să vă regăsiţi!

Cu prilejul târgului, vor fi reluate şi câteva proiecte tradiţionale, iniţiate şi derulate de Radio România: campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” şi Poliţia Gaudeamus. Nu vor lipsi nici Tombola Gaudeamus derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului sau concursul Miss Lectura adresat celor mai frumoase vizitatoare. Premiile Tombolei Gaudeamus vor consta în suma de 500 de lei, oferită de Asociaţia Lions Balkanica şi într-un zbor de 30 de minute desupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla – pe care câştigătorul îl poate filma şi/sau fotografia – oferit de Regional Air Services.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale şi Dacia. Parteneri: Primăria Municipiului Constanţa, ARENA Communications, Asociaţia Lions Balkanica, Regional Air Services, Departamentul Centenar, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Statul Major al Forţelor Navale Române – Muzica Militară a Forţelor Navale, RATC. Parteneri media: TV Alpha Media, Caţavencii, Constănţeanul, Forbes, Litoral TV, Neptun TV, Observator Cultural, Revista 22, Suplimentul de Cultură, Telegraf, www.educta.ro

Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi contacta la Secretariatul GAUDEAMUS (tel: 021 312 22 40) sau vizita site-ul www.gaudeamus.ro. Persoană de contact: Cornelia Scarlat (tel: 0745 109 648, e-mail: cornelia@gaudeamus.ro).

Serviciul Comunicare

De același autor

Related Articles