Luni, 12 octombrie,de la  ora 22:00 Teatrul National Radiofonic  vă prezintă spectacolul  „Casa de la miezul nopţii” de Fănuş Neagu. Adaptarea radiofonică: Fănuş Neagu.

Regia artistică: Dan Puican.

 În distribuţie: Ovidiu Iuliu Moldovan, Irina Mazanitis, George Constantin, Şerban Cellea, Elana Nica Dumitrescu, Dana Dogaru, Rodica Popescu Bitănescu, Victoria Şerban Cociaş. Regia de studio: Rodica Leu.

 Regia muzicală: George Marcu.

 Regia tehnică: ing. Tatiana Andreicic.

Înregistrare din anul 1990.

Fănuş Neagu a fost un povestitor, memorialist, nuvelist, romancier și dramaturg român. A colaborat adeseori în cinematografie ca scenarist sau creator de dialoguri. A îndeplinit funcția de director al Teatrului Naţional din Bucureşti (1993-1996); a fost ales membru corespondent al Academiei Române  în 1993 și membru titular în anul 2001.

De la ora 23 vom asculta  „Agachi Flutur” de Vasile Alecsandri.

 Adaptarea radiofonică și regia artistică: Grigore Gonța.

 În distribuţie: Matei Alexandru, Constantin Diplan, Florin Scărlătescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Rodica Mandache, Ludovic Spiess, Mihai Mălaimare, Marian Hudac, Eugenia Maci, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Nicolae Brancomir, Mihai Fotino, Stela Popescu.

 Muzica: Alexandru Flechtenmacher.

 Dirijor: Gelu Solomonescu.

 Regia de studio: Ion Prodan.

 Regia muzicală: Timuș Alexandrescu.

 Regia tehnică: ing. Tatiana Andreicic.

 Înregistrare din anul 1978

Agachi Flutur”, de Vasile Alecsandri, este un vodevil. Scrisă în 1863 (după datarea din manuscrisul Bibliotecii Academiei Române nr. 3.300), comedia este o localizare a vodevilului L’Avare en gants janues de Labiche şi Anicet Bourgeois (vol. VI al Teatrului complet al lui Labiche, Paris, 1882). A fost reprezentată, fără prea mult succes, la Teatrul din Bucureşti, în stagiunea următoare, 1863-1864. Pentru că nu a indicat modelul, Alecsandri a fost aspru criticat în „Contemporanul”, 1881 (conferă şi Charles Drouhet). Piesa a fost publicată în Opere complete, 1875. 

Audiţie plăcută!