[AUDIO-FOTO] Bisericile creştine din Caraş-Severin s-au hotărât să fie una între 18 şi 25 ianuarie

Suntem chemați și anul acesta să ne rugăm pentru unitatea între creștini, cu precădere în Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (18-25 ianuarie 2022), dar și în celelalte zile.

Tema acestei săptămâni este „…am văzut steaua Lui la răsărit și am venit să-L adorăm” (Mt 2,2). În acest an a fost propus un program de rugăciuni ecumenice pentru bisericile și capelele din Reşiţa, dar și din parohiile învecinate.

Creștinii se vor întâlni împreună cu preoții și păstorul diecezei și se vor ruga pentru unitate. În fiecare seară, ei vor avea prilejul de a reflecta asupra anumitor texte biblice, vor intona cântece și îl vor invoca pe Duhul unității și al bunei înțelegeri dintre toți creștinii, căci toți sunt îndemnați să înalțe cereri și rugăciuni, să celebreze Sfinte Liturghii pentru a se împlini dorința aceluiași Mântuitor al tuturor „ca toți să fie una”.

arhimandrit Casian Ruşeţ

Celebrările au loc de la ora 17.00 sau 18.00, conform programului ataşat, iar deschiderea Săptămânii de Rugăciune va avea loc marţi, 18 ianuarie în Biserica Greco-Catolică din cartierul Lunca Bârzavei al municipiul Reşiţa.

Surse foto: wordpress.com, corina bouda

1 COMENTARIU

Comments are closed.

De același autor

Related Articles