[FOTO-VIDEO] Zeci de copii au descoperit fascinanta lume a cărților la Nocturna Bibliotecilor

La final de septembrie, reșițenii redescoperă farmecul bibliotecii. O nouă ediție Nocturna Bibliotecilor organizată vineri la Biblioteca Județeană Paul Iorgovici le-a reamintit copiilor, adolescenților și adulților că tehnologia nu înlocuiește cărțile, ci se pot completa.

Evenimentul a debutat cu momente muzicale susținute de elevii Scolii Populare de Artă Ion Românu.

Cele mai frumoase locuri din Caraș Severin surprinse de fotograful Flavian Savescu au putut apoi fi admirate într-o expoziție.

Și cum tehnologia este prezentă peste tot, adolescenții au descoperit județul Caraș Severin cu ajutorul aplicației Visit Caraș Severin, lansată de Consiliul Județean. Trasee turistice, trasee pentru ciclism, locuri de cazare și istoria locurilor se regăsesc în această aplicație.

După ce au participat la atelierele susținute și în acest an de voluntarii Centrului de Tineret Mansarda, cei mici au luat cu asalt secția pentru copii a bibliotecii. Campania Dăm startul la citit, inițiată de Biblioteca Națională a debutat astfel și la Reșița. Zeci de copii au descoperit minunata lume a cărților, cei mai mulți fiind pentru prima dată într-o bibliotecă. Fascinați de oferta bogată, cei mai mulți au devenit abonați pentru a se bucura de plăcerea lecturii.

Nici adolescenții nu au fost uitați. Pentru cei care vor o rampă de lansare în lumea scriitorilor, biblioteca împreună cu scriitoarea Leila Sandra M. au lansat o revistă online, Word Pilot, axată în special pe poezii și proză scurtă, indiferent de gen. Cei interesați pot trimite texte în limbile română, engleză sau italiană. Informații suplimentare găsiți pe pagina de facebook Word Pilot Magazine/Revista

Pentru copii, seara a continuat la Teatrul de Vest unde au vizionat piesa Năzdrăvăniile lui Nică.

Nocturna Bibliotecilor s-a încheiat cu un recital susținut de artistul reșițean Cristian Buică.